avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de ...

Ad. generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de catre min. 20% din membrii asociatiei si in situatia cand presedintele si comitetul exrcutiv sant in functie ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:53, 31 August 2021
Da, nu exista o astfel de interdicție în lege.
Asa este,numai ca în speță de fata decizia convocării de către 20% din membri a fost luata de comitetul executiv în ședința al cărei p.v. a fost afișat la avizier..Reiese ca initiativa convocarii Adunării este tot a
com. ex. care își transfera însă atribuțiile. de convocare...
Asa este numai ca în speță de fata avem afisat p. v. al ședinței com. ex. în care se vede ca,, com. ex a luat decizia convocarii Adunării de către 20% din membrii asociației Reiese ca initiativa convocarii este tot a com. ex. care își transfera atribuțiile... e cam dubios!


Albero a scris:

Asa este,numai ca în speță de fata decizia convocării de către 20% din membri a fost luata de comitetul executiv în ședința al cărei p.v. a fost afișat la avizier..

Unde scrie asta, ca eu nu am observat asa ceva ?!?
Si in lege e mentionat distinct ca se poate in doua feluri:
Art.47
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
[ link extern ]

Nu am auzit pina acum ca Cex sa ia decizii ca 20% dintre proprietari sa convoace o AG :)))
comitetul de initiativa, cei 20% trebuie sa fie cunoscuti si sa faca dovada ca au anuntat toti proprietarii prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire. [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

Alte discuții în legătură

Convocare ad.gen. tomasso tomasso adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca ... (vezi toată discuția)
Pun în discuție următoarea situatie: avem decizia convocării ... Albero Albero Pun în discuție următoarea situatie: avem decizia convocării de către 20% din membrii asociației de proprietari, luata de comitetul executiv în ... (vezi toată discuția)
Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)