avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... convocare ad.gen.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

convocare ad.gen.

adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca pres. asoc. reprezinta com.ex. si semneaza in numele comitetului[ art.30,31] ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:02, 6 Ianuarie 2012
Da, este corect.
sunt cazuri diferite...presedintele poate convoca AG si fara acordul comitetului executiv. Sunt 3 cazuri...presedintele, CEx,si comitet initiativa(20%)
Puteti sa precizati in primul caz,convocarea pres. fara acord Cex ,cu ce insemne trebuie vizata si daca in general convocarea ad.gen.este precedata obligatoriu de o sedinta a Cex .?
Acesta este un aspect deviant.
AG se convoaca in urma unei sedinte de comitet care stabileste ordinea de zi, raportul pe anul trecut, planul pentru anul urmator.
Cand nu se inteleg unii cu altii.....presedintele sa convoace AG, anuntand-o legal la avizier.
tomasso a scris:

Puteti sa precizati in primul caz,convocarea pres. fara acord Cex ,cu ce insemne trebuie vizata si daca in general convocarea ad.gen.este precedata obligatoriu de o sedinta a Cex .?

Convocarea se vizeaza cu pecetea lui Mihai Viteazu in Muntenia, a lui Stefan cel Mare in Moldova si a lui Iancu de Hunedoara in Transilvania:offtopic:

Ca sa discutam la obiect, incercati si povestiti-ne cazul. Ce s-a intamplat? Cine cu cine s-a certat? Ce vrea presedintele si ce comitetul? Si atunci discutam concret.
Daca in cadrul comitetului executiv presedintele nu are sprijinul membrilor comitetului, adica a majoritatii membrilor comitetului, af fi normal ca presedintele sa numeasca un vicepresedinte dintre membrii comitetului si sa-si dea demisia.
In maxim 3 luni vicepresedindele trebuie sa convoace adunarea generala de alegeri.

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)