avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... convocare ad.gen.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

convocare ad.gen.

adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca pres. asoc. reprezinta com.ex. si semneaza in numele comitetului[ art.30,31] ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:02, 6 Ianuarie 2012
Afisul convocator al ad. gen.este vizat numai prin 3 elemente stampila asoc.,semnatura pres.{de mana]si cuvantul "comitetul",adunarea nu a fost precedata de sedinta de comitet ;este o convocare din categ." fara acordul Cex." pt.ca nu apar numele si semnaturile membrilor Cex sau nu pt. ca pres.=Cex ?
Ca sa ne lamurim si mai mult, ce se vrea in acea adunare? ce e pe ordinea de zi?
Poate unul din puncte e schimbarea membrilor comitetului, si ei nefiind de acord nici nu vor convoca o astfel de sedinta ...

Va rog explicati-ne, din punctul Dvs. de vedere de ce ar conta ce fel de sedinta este convocata: de presedinte sau de comitet?

De cele mai multe ori (probabil peste 90%) sunt convocate de presedinte. Chiar daca a discutat sau nu cu comitetul. Si e normal cand convoaca presedintele sa fie doar semnatura lui pe acel anunt, si chiar si stampila.
Avem motive sa ne indoim ca e convocata de el? Nu prea cred, doar e stampilata (stampila fiind la el in mod normal), are semnatura lui (nu cred ca scrie undeva ca trebuie si numele), si semnatura lui e recunoscuta prin n alte acte, liste, anunturi, decizii semnate si afisate.
Eu am intrebat din ce categ. face parte convocarea vizata numai cu cele 3 elmente asa cu am descris,{ indiferent de tematica adunarii} in ideea ca celalalt mod de convocare, a Cex trebuie vizat cu semnatura si numele membrilor Cex si cu stampila asoc.Personal consider ca si in cazul in care pres convoaca ad.gen.trebuie sa aiba acordul Cex.
pai hai sa ne lamurim

1. L230/2007 - art.23, pct.3 spune: "se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv" ... acest "fie" este un "SAU" ... pai si daca e "sau" atunci "sau" sa fie si nu "si"

2. HG1588/2007 - art.14, pct.2 spune: "Adunarea generala ordinara are Ioc cel putin o data pe an, in primul tnimestru. Convocarea se asigura de presedintele sau de comitetul executiv al asociatiei de proprietari." ... deci si mai clar cu "sau"

Nu spune nicaieri ca ii trebuie avizul CEx, si pentru ca poate singur sa convoace o adunare, nu vad de ce i-ar trebui. V-am dat exemplu in raspunsul de mai devreme cu un caz care poate sa existe (schimbarea membrilor CEx), si atunci cine ii mai da presedintelui aviz/ acord?

Ca sa va raspund si la intrebare: din punctul meu de vedere, si a celor expuse mai sus din lege, convocarea la care faceti referire face parte din cele convocate de presedinte.
Si da, daca ar fi convocata de CEx ar trebui sa poarte semnaturile comitetului (nu m-as baza pe stampila, daca ea e la presedinte si acesta nu e de acord cu convocarea), cel putin al celor care sunt de acord, ca poate sa nu fie tot comitetul de acord. Aici intervine alta problema, comitetul nu poate lua nici o decizie (deci nici convocare) daca nu are majoritate de membrii in chestiunea in cauza.
Pana la urma, ce tema are aceasta AG, de va faceti probleme cine o convoaca? E cea anuala? Atunci s-o convoace presedintele, ca doar e normal sa se aduna proprietarii o data pe an. Nu inteleg de ce desfaceti firul in patru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)