avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reducerea membrilor Com. Executiv prin demisie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reducerea membrilor Com. Executiv prin demisie

Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala extraordinara pentru alegerea altor membri?
In cat timp trebuie convocata AG extraordinara?
Da, comitetul executiv poate functiona, poate lua decizii avand prezenti la sedintele sale 3 din cei 5 membri alesi in adunarea generala.
Daca-si mai da demisia inca unul inseamna ca acest comitet va ramane doar cu doi membri si atunci nu va mai putea lua decizii. In aceasta situatie, presedintele (care este unul dintre membrii comitetului) va convoca adunarea generala.
Daca astazi au ramas 2 din 5 in comitet, imediat (astazi, maine), presedintele sa faca un anunt si sa convoace adunarea generala peste minim 7 zile, la data de.., ora... locul.. cu ordinea de zi din care obligatoriu sa fie un punct "alegerea comitetului executiv".
Convocarea adunarii generale extraordinare se poate face de minim 20% dintre proprietari.

Cum se procedeaza, un proprietar umbla din usa in usa cu un tabel convocator in care sa semneze cei care sunt de acord cu convocarea AGEx si apoi il afiseaza la avizier?

Ce se intampla daca la AGEx nu se prezinta nici macar cei care au fost de acord cu AGEx?
Hotararile luate vor fi statutare?

Sa consideram ca alt proprietar sau cei din actualul CEx convoaca o alta AGEx si strange semnaturile altor 20% (sau mai multi 30-40-51%) din proprietari. Ce se intampla cu hotararile primei AGEx, pot fi anulate prin hotararile noii AGex?

Motivul convocarii il constituie schimbarea presedintelui si a componentei CEx.
Dacă dv. ca proprietar doriți să convocați A.G. da aveți nevoie de semnături a 20% din nr. de ap. din imobil , aduceți tabelul la presedinte care va trebui să convoace A.G. cu punctul (e) care doriți să dicutați și hotări .
Dacă convocarea este programată de presedintele asociației nu mai aveți nevoie de 20% din nr.de ap.
In cazul in care prima adunare nu este statutară se va face a doua adunare și se va lua decizii indiferent de cați sunt prezenți .

Puteți să schimbați in fiecare lună președinte , comitet dacă asta se dorește .



BEN46 a scris:

aduceți tabelul la presedinte care va trebui să convoace A.G.


Unde se precizeaza acest lucru?

Nu exista nicio prevedere legala ca numai presedintele sau CEx au dreptul de a afisa la avizier diverse probleme ale proprietarilor!

In calitate de proprietar am dreptul sa imi spun pdv la avizierul AP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Ag de completare a cex. gambette gambette Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In ... (vezi toată discuția)
Adunare exceptionala generala gcprmr gcprmr Buna ziua, in conditiile in care presedintele asociatiei de propietari este grav bolnav(internat in spital) si doi membrii din comitet sunt foarte in varsta si ... (vezi toată discuția)