avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AG de completare a CEx.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AG de completare a CEx.

Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In AG precedenta au fost alesi 5 membri ai CE dar 2 dintre ei au demisionat.In statutul AP nu este stabilit nr. de membri ai CE. Am gasit intr-un topic aceeasi solutie pentru un caz similar "in cazul in care un membru si-a dat demisia si comitetul are un numar de membri suficient cat sa poata lua decizii nu e necesar de convocat alta AG. Se functioneaza in aceste conditii pana la proxima ocazie in care se convoaca o AG anuala sau extraordinara, prilej cu care se completeaza comitetul executiv sau se alege altul nou printr-un punct in ordinea de zi principala.Acest nou comitet este nou deoarece este nou mandatat, dar el poate fi alcatuit din aceeasi membri ca in vechiul comitet." .In acelasi topic alt moderator precizeaza: "Proxima ocazie este prima adunare generala obisnuita sau extraordinara convocata in asociatia dumneavoastra"

Cu toate ca a in convocator s-a hotarat completarea la 5 membri, in AG s-a procedat la alegerea unui alt CE insa adunarea nu s-a finalizat prin alegerea a 5 membri ci tot a numai 3 membri. Intrebarea este in aceste conditii adunarea se suspenda si va fi convocata o alta AG sau este valida si hotararile pot fi adoptate? Cateva obiectii: De era necesara o alta AG pt. completarea cu 2 membri a CE, devreme ce functiona legal si cu 3 membri si nu e prevazut numarul membrilor in statut ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:58, 10 Martie 2017
In convocator puteti scrie orice dar ordinea de zi se aproba si se poate completa in AG.

Art. 23
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

Daca in AG s-a aprobat alegerea unui nou comitet executiv cu respectarea prevederilor legale si ale statutului atunci CEx este legal constituit intrucat in L230/2007 si nici in statut nu se precizeaza un anumit nr de membri (3, 5, 7, ....).

In cazul in care in statut era precizat un anumit nr de membri atunci trebuia modificat statutul (bataie de cap!).
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
cyan, moderator
S-a procedat direct la alegerea unui nou comitet executiv fara a se hotari modificarea ordinii de zi ,astel s-a votat un membru din cei 3 membri ai CE anterior, a fost propus un al doilea dintre acestia dar a refuzat au fost alaturati apoi inca doi, unul din ei fiind cel de al treilea din vechiul CE iar celalalt fiind nou, dupa care incercarile de a mai coopta alti membri au esuat si sedinta s-a incheiat...cu trei membri in componenta CE.
Hotararea a fost adoptata in AG si este legala atata timp cat a fost votata de majoritate si respecta prevederile legale si statutul.

Si la noi a fost aceeasi situatie, dupa alegerea CEx s-a trezit unu dupa 3 zile ca nu mai vrea sa fie membru asa ca la AG urmatoare a trebuit ales altul.
Pe cine sa propui si sa votezi ca toti se ascundeau?!
Asa ca s-au dus vreo doi participanti mai vanjosi si l-au scos pe un proprietar din vizuina, s-a zbatut ala saracu' cat a putut dar pana la urma l-au dovedit, l-au adus legat la ochi la adunare si a fost votat cu "unanimitate" ca nou membru al CEx!:)
Cand s-a terminat AG si am ajuns acasa am observat urme de zgaraieturi destul de adanci pe usa metalica a noului membru, semn ca s-a luptat cu inversunare sa nu faca parte din CEx. :)) Dupa 3 luni a demisionat si acum trebuie sa "convingem" alt nevinovat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
cyan, moderator
Pai cum a fost adoptata hotararea daca nr. membrilor CE s-a oprit la 3 cand s-a convocat adunarea cu obiectivul formarii unui comitet din 5. membri ? Ca sa fie adoptate hotararile in AG trebuie semnate de catre toti membri CE adica 5 dar in cazul de fata alcatuirea comitetului a esuat .
Pai cum sa fie semnat de 5 daca s-a votat un nou comitet format din 3?
Eu am inteles ca in statut nu aveti precizat un nr de membri ptr CEx.
Ati facut AG ptr completarea comitetului cu 1 membru si s-a ajuns sa se voteze un comitet format din 3 membri.
AG a intrunit conditiile legale ptr desfasurare in ceea ce priveste afisarea, (re)convocarea si participarea?
Daca raspunsul este afirmativ atunci hotararea de a vota un comitet format din 3 membri este legala iar noul comitet isi poate intra in atributii.


Alte discuții în legătură

Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Nesocotirea unei decizii a comitetului executiv al asociaţiei de către preşedinte asd1 asd1 Ce putem face dacă un preşedinte de Asociaţie de Proprietari nesocoteşte o Decizie a Comitetului Executiv (format din 6 membri plus preşedintele) în care ... (vezi toată discuția)
Modificare nr. membri comitet executiv conjoint conjoint In Adunarea Constitutiva a asociatiei de proprietari au fost alesi 5 membri ai com. ex.In A.G-ale.care au urmat a fost pastrat acest numar al membrilor com. ... (vezi toată discuția)