avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pun în discuție următoarea situatie: avem decizia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pun în discuție următoarea situatie: avem decizia convocării ...

Pun în discuție următoarea situatie: avem decizia convocării de către 20% din membrii asociației de proprietari, luata de comitetul executiv în ședința al cărei p.v. este afișat la avizier..Presedintele asociației a început sa strângă deja semnături ale membrilor asociatiei in tabelul convocator nominal cu min. 20% din membri asociatiei.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:44, 31 August 2021
Și ce doriți de fapt? Că nu se înțelege.
este gresita procedura

adunarea generala se convoaca in doua moduri
1)de presedinte si nu are nevoie de votul sau semnatura nimanui
2) de semnatura a 20% din proprietari indiferent de pozitia comitet ex sau presedinte

practic ambele parti au posibilitatea de a convoca AG-uri, insa nu se combina variantele
Degeaba , aceeasi explicatie am dat-o si colegului de asociatie care a deschis acelasi subiect, de doua ori, @gambette.

Nu stiu exact ce explicatii sau discutii se doresc.

Ideea era ca o AG o poate convoca oricare dintre parti, de aia sunt date in lege cele doua variante. Trebuie sa aiba si membrii de asociatie o varianta care sa nu depinda de Cex.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
latka, utilizator
Incercam sa aflu dacă aceasta procedura de convocare este in concordanta cu prevederile L196/2018 Am reținut răspunsul utilizatorului "hob"care a înțeles explicația pe care o așteptăm,citez : "procedura gresita", "variantele nu se amesteca" Mulțumesc *hob"!
Și de ce nu ați explicat lucrul asta de la început? Ca sunteți colegi cel puțin. Oricum, din textul legii se înțelegea destul de limpede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de ... gambette gambette Ad. generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de catre min. 20% din membrii asociatiei si in situatia cand presedintele si comitetul exrcutiv ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)