avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_P

Activitate Adrian_P

Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Buna dimineata! Procedura de schimbare a numarului de inmatriculare e relativ simpla: se merge la sediul CNADR si se completeaza o cerere pentru schimbarea numarului de inmatriculare in baza de date...daca imi amintesc bine trebuie si copie dupa cartea de identitate si talon...si cum e logic la noi...platiti o taxa...25 lei. Tocmai asta a fost motivul deschiderii acestui post...rovinieta valabila pe numerele vechi. Cand am primit "felicitarea" si am mers peste ei cu rovinieta valabila dar pe nr vechi ale masinii mi-au pus in brate articolul citat de dvs. Daca nu faceti acea cerere si circulati cu masina o sa tot ploua cu amenzi de la fiecare camera pe langa care treceti.
E adevarat ca rovinieta e a masinii (e trecuta pe ea si seria de sasiu) car camerele citesc nr de inmatriculare nu seria de sasiu. Iar softul lor "destept" cauta in baza de date nr masinii nu seriade sasiu.
Va trebui sa mai mergeti o data peste ei si sa solicitati schimbarea numarului un baza de date.
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
prodiamant a scris:

Eu am avut o cauza similara , cu un TIR , aflat in aceeasi situatie , fiind vandut , am prezentat copie dupa cintracutl de V_C , in cadrul procesului , CNADNR , a motivat ca nu este intemiata palngerea formulata intrucat aveam obligatia sa-i instiintez in termen de... de la data incheierii C-V , pt tranferul pe noul prprietar al rovineitei , insa instanta mi-a admis plangerea , si n-a mai trebuit sa platesc cele 1850 EURO + penalizari.

Nelamurirea mea provine de la art 1. alin 12 din og 15, articol care suna cam asa: „(12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date. Documentele necesare si conditiile de efectuare a modificarii, precum si tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.”
Cand a fost cumparata rovinieta masina avea nr de Bucuresti...acum are de Braila...de aici si motivul pentru care nu stiu daca am sau nu sanse la contestatie.
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Referitor la vizita la biroul CNADNR...nu am facut-o...rovinieta figureaza in baza de date la data cand a fost facuta poza nr vechi...
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
am uitat sa mentionez ce reprezinta 28...sunt euro...
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
nici prea mult...dar nici putin...250lei+contravaloarea rovinietei pe 1 an(inca 28)
Buna seara.
Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: "a circulat fara a detine rovinieta valabila. Fapta constituie contraventie si se sanctioneaza conform art. 8 alin.(1) din OG 15/2002 si sanctionata conform art. 8 alin. (2) din OG 15/2002".
In acelasi PV scrie ca sunt obligat sa platesc si "tarif de despagubire" conform art.8 alin. (3) din aceeasi OG 15/2002, ori din ce am gasit pana acum in textul OG suna cam asa: "(3) Sumele încasate în urma aplicării amenzilor se fac venit la bugetul de stat în proporţie de 75%, diferenţa de 25% revenind, ca venituri extrabugetare, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. sau Ministerului Administraţiei şi Internelor, după caz."
O alta nelamurire a mea este ca, la data cand am fost scanat de camera (pe A2, km 12) aveam rovinieta valabila(expira pe 31.01.2011)...problema e ca acea rovinieta este platita pe numerele vechi de inmatriculare a masinii (am cumparat masina cu tot cu rovinieta platita...si cum se face pe masina, nu pe proprietar).
Are vre-un rost sa contest acest PV si sa scap de "cadoul" de Mos Nicolae sau sunt bun de plata?
Multumesc anticipat!