Am demarat o constructie D + P + M in Baia Mare, am documentatia depusa la primarie de luni de zile si inca lucrez la completarea dosarului (scoaterea din circuitul agricol, plan de incadrare in zona). Dupa spusele arhitectului si topografului mai dureaza cca 2 luni pana sa-l am complet. Cert este ca asta vara am construit demisolul profitand de vremea buna, fiind asigurat ca daca am dosarul depus la primarie, e totul in ordine. Insa recent am fost amendat 2000 lei de catre Inspectia de Stat in Constructii. Pana aici totul OK, eu sunt cel care a incalcat legea. Pe acea strada insa, in ultimii doi ani au aparut zece imobile in diferite stadii, de la fundatie pana la gata (doi vecini locuiesc deja acolo). Dintre cei care construiesc, doar unul are autorizatie de constructie (sustine ca a dat spaga 2000 euro pentru a i se impune conditii minime prin certificatul de urbanism).Pare exagerat, insa e un roman stabilit in Paris si dupa comportament nu-i lipsesc banii. Ceilalti se afla in diverse stadii cu documentatia. Ce ma deranjaza pe mine este faptul ca doar unii au fost amendati si altii, care mai cunosc pe cineva influent, NU ! Intrebarea mea este daca pot sa contest procesul verbal de constatare a contraventiei pe motiv ca, din acest punct de vedere, sunt discriminat de catre autoritati?