avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Anisa

Activitate Anisa

Răspuns la discuția imprumut asociat
Imprumutul a fost restituit. Dar as dori ca in cazul unui control fiscal sa nu fiu acuzata de evaziune fiscala.
M-am documentat pe internet acum si inteleg cat este de garava situatia.
Cum pot sa procedez ca sa evit incarcerarea.

Ma gandeam sa calculez dobanda pe care societatea a pierdut-o in perioada in care m-am imprumutat (cat ar fi castigat societatea din venituri din dobanzi) si sa o restitui. ar trebui sa platesc si penalitati pentru intarzierea platii impozitului pe profit aferent acestui venit. Este ok, suficient?
Am o societate de la care m-am imprumutat in cateva randuri cu sume mai mari de 5000 EUR. Pana in prezent nu stiam ca este ilegal. Cum pot sa corectez aceasta ilegalitate?
Răspuns la discuția imprumut societate catre asociat
Am returnat toti banii dupa 3 luni de la momentul imprumutului.

Dar sunt ingrijorata de faptul ca potrivit dispozitiilor art. 144 din Legea societatilor comerciale, este interzisa creditarea de catre societate a administratorilor acesteia, prin intermediul unor operatiuni precum:
a) acordarea de imprumuturi administratorilor.
Potrivit dispozitiilor art. 272 din Legea societatilor comerciale, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care foloseste cu rea-credinta bunuri sau creditul de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia.

As vrea sa evit ca in cazul unui control fiscal sa se concluzioneze ca am facut evaziune fiscala.
Prefer sa incep sa platesc bani societatii pentru ca am pagubit-o de dobanda pe care o putea primi in lunile in care m-a imprumutat si sa platesc penalitati pentru neplata impozitului pe profit aferent acelui venit neinregistrat.

Nu stiu cum ar trebui sa procedez pentu a evita probleme.
Am o societate de la care m-am imprumutat in cateva randuri cu sume mai mari de 5000 EUR. Pana in prezent nu stiam ca este ilegal. Cum pot sa corectez aceasta ilegalitate?