Sotia lucreaza ca PFA cu vechime approx 3 ani si cu salariu minim pe economie intr-un business propriu. Eu lucrez la o multinationala de peste 3 ani cu un salariu decent.
In luna mai a acestui an (approx. 15 mai) urmeaza sa se nasca copilul nostru si din motive financiare ne-am gandit ca ar fi mai bine ca eu (tatal) sa intru in concediu de crestere al copilului. Doresc sa optez pentru perioada de 1 an cu o mare probabilitate de intoarcere la munca dupa 7-8 luni.
De aici au aparut o multitudine de intrebari :
1. Din ce moment dupa nastere poate intra tatal in concediu ?
2. Este obligatoriu ca mama sa isi ia cele 126 de zile de prenatal si lauzie ? Exista beneficii/dezavanaje in acest caz ?
3.Inteleg ca indemnizatia este primita de catre parinte daca se intoarce mai devereme la munca cu cel putin o luna fata de termenul stabilit la inceput (in cazu meu 1 an). In aceasta luna ramasa este mama obligata sa isi ia concediu ca sa beneficieze de idemnizatie pentru ultima luna din acel an?
4. Este corect ca primele 3 luni ale tatalui sunt platite cu 85% din salariu brut direct de catre angajator apoi cu min 600Ron / max 3400 Ron de catre statul roman ?
5. In cazul in care eu ca tata intru in conediu de crestere al copilului in locul mamei mai beneficiez si de acel cocediu paternal de 5 pana la 15 zile (ca urmare a absolvirii cursului de puericultura) dupa nastere ?
Pe scurt ...In ce conditii pot sa preiua continutul unui site online ?
Ideea e in felul urmator. as dorii sa lansez un site in care sa adun toate promotiile existente pe piata din cat mai multe domenii.
Intrebarea care ma framanta este urmatoare : Pot sa public pe site-ul meu o promotie (text+imagine) care o vad pe internet,panou publicitar,la metrou etc. ?La publicare pun link de legatura catre promotia originala si specific ca nu imi apartine precum si ca site-ul meu nu face altceva decat sa promoveze aceste oferte...Am nevoie neaparat de acordul furnizorului pentru a publica promotia ?..in caz afirmativ acordul trebuie sa fie dat prin contract cu semnaturi sau este suficient un simplu raspuns prin e-mail.
In termenii si conditiile site-ul am mentionat ca nu reprezint furnizor de promotii si ca scopul site-ului web este acelea de a informa vizitatorul.
Daca copiez put si simplu o promotie a unui furnizor exact cu acelasi text si cu aceasi imagine gresesc ?