avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Continut online?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Continut online?

Am o nelamurire care ma framanta de ceva vreme ?

Pe scurt ...In ce conditii pot sa preiua continutul unui site online ?
Ideea e in felul urmator. as dorii sa lansez un site in care sa adun toate promotiile existente pe piata din cat mai multe domenii.
Intrebarea care ma framanta este urmatoare : Pot sa public pe site-ul meu o promotie (text+imagine) care o vad pe internet,panou publicitar,la metrou etc. ?La publicare pun link de legatura catre promotia originala si specific ca nu imi apartine precum si ca site-ul meu nu face altceva decat sa promoveze aceste oferte...Am nevoie neaparat de acordul furnizorului pentru a publica promotia ?..in caz afirmativ acordul trebuie sa fie dat prin contract cu semnaturi sau este suficient un simplu raspuns prin e-mail.

In termenii si conditiile site-ul am mentionat ca nu reprezint furnizor de promotii si ca scopul site-ului web este acelea de a informa vizitatorul.
Daca copiez put si simplu o promotie a unui furnizor exact cu acelasi text si cu aceasi imagine gresesc ?

Astept un raspuns.
Multumesc !
Alexandru
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:32, 4 Decembrie 2010
Aveti doua variante:
1. scrieti dvs textul (opera dvs de autor) despre fiecare promotie si puneti poza generica, apoi link. Atunci sunteti in postura unui site de stiri, puteti sa tineti cat doriti.
2. preluati textul (opera lor de autor) la fiecare promotie daca este disponibil pe un alt site public si puneti poza generica, apoi link.

Observati ca nu va recomand sa copiati fara acord explicit (sau daca v-a fost trimis pe mail) poza de promotie. Daca ati pune poza ar putea parea ca sunteti dumneavoastra organizatorul (contine siglele organizatorilor, poate e promotie de operatori telefonici concurenti una langa alta etc).

In varianta 2, indicati sursa la fiecare bucata de text si fiti pregatiti sa indepartati materialele la orice notificare in acest sens. Puteti folosi poze generice free sau simboluri sugestive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa pun link direct sau nu ? care-i logica ? koxinus koxinus Buna ziua ! Am un anunt (oferta) plasat pe un site de licitatii romanesc (ocazional cunoscut ).Politica acestuia: afli numarul de telefon, e-mail al ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - pliant referndum Madalina1000 Madalina1000 Am fotografiat un pliant pro-referendum familia tradiționala și l-am postat pe site-ul Wikipedia Commons. A fost propus pentru ștergere pe motiv că în ... (vezi toată discuția)