Si ca sa fie si mai frumos, acum vreo 30 min vanzatorul a fost la asociatia de locatari ca sa scoata acea adeverinta care atesta ca imobilul nu are datorii la intretinere. Acolo, surpriza! Le-a cerut cca. 250 lei - suma obligatorie pentru toti membrii asiciatiei de locatari care vand imobilul! Asta datorita unei "delapidari" vechi de tot ce trebuie acoperita cumva!
Am fost sunat de vqnzator si mi s-a spus ca eu sa platesc acei bani, ca ei nu mai platesc nimic si daca este luata in calcul cgiar varianta anularii înțelegerii.
Avand in vedere ca exista un Ante-contract facut si semnat de ambele parti, sunt acoperit in vreun fel? In sensul ca as putea - legal, face presiuni asupra vanzatorului? Am cheltuit multi bani pana acuma (evaluator, asigurari pentru imobil, nu mai spun xa am pierdut bani la schimbul valutar cand am dat avasul (la 25.000 E, din lei in E ..), exista si varianta (neplacuta dar... asta e!) de ai acționa in instanta pentru neîndeplinirea obligatiei (aceea de a vinde imobilul) ?
Merci
latka a scris:
Nu exista nici obligatie legala, morala nu vad de ce ar fi, trebuia sa negocieze la pret, daca dorea neaparat banii astia. El nu poate cere acesti bani inapoi de la asociatie. Singurul fond returnabil, prin lege, e cel de rulment.
Doar daca vreti dvs. sa-i dati acesti bani, puteti face gestul.