avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Activitate gavroche83

Activitate gavroche83

@MihailZC: va multumesc frumos pentru informatii. Asa voi proceda, daca totusi nu vrea sa mi le ofere, merg mai intai la notar.

Toate cele bune!
In contractul de vanzare cumparare este prevazut la un moment dat si acest act cadastral, are si un număr... doar ca eu nu l-am vazut. Nu scrie ceva de genul ca at fi anexat. Am primit de la banca (am credit imobiliar) Extras de carte funciara, atat.
Va salut!
Dupa un proces extrem de anevoios am ajuns la sfarsit! Am reusit sa semnam contractrul de vanzare cumparare a unui apartament! Cred ca a fost conatruit mult mai rapid decat a durat vanzarea lui (mie)!
În fine, stiti cum este, uiti necazul ....
Am o nelamurire, desi actele de vanzare au fost semnate la notar, alaturi de acestea eu nu am primit documentele cadastrale (Cadastru cu acele schite si detalii tehnice; memoriul tehnic si nici actele ce tin de intabulare). Ele exista, au fost pomenite in contractul de vanzare cumparare, doar ca nu le am. Am primit doar certificatul energetic si un extras de carte funciara.
Vq rog frumos sa ma lamuriti, ar fi trebuit sa primesc si documentele cadastrale de la vanzator? Reprezinta o obligatie a acestuia sa le puna la dispozitia cumparatorului?

Va multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, jumatate din părul alb pe care il am i se datoreaza vanzatorului.
A fost o trancaztie grea, parca prea grea! Si da, pentru 2-300 lei se milogea de imi venea sa plang! Am dat o palarie de bani dar tot sa ma tiganeasca pentru un praf de bani...
A avut noroc ca sotia si fiicele mele s-au atasat de apartament mult si efectiv nu concepeau sa nu il luam! Pentru asta m-am lasat terfelit cum niciodată nu am fost.

Merci pt raspuns!

- Vă rog să nu mai citați integral mesajele imediat anterioare. Apăsați pe Răspunde. Mulțumesc. -
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult!
Un mod cert i s-a cerut, am fost si eu dupa-amiaza asta si am intrebat la asociatie. Ei acolo invoca un Proces verbal semnat de locatari prin care fiecare se angajeaza sa plateasca la vanzarea apartamentului suma de 260 lei. Cam ciudat dar asa este!
DA! Imi doresc mult sa il iau, sa terminam si noi odata cu cautatul, cu stresul, ca si despre asta este vorba.

Numai bine!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ca sa fie si mai frumos, acum vreo 30 min vanzatorul a fost la asociatia de locatari ca sa scoata acea adeverinta care atesta ca imobilul nu are datorii la intretinere. Acolo, surpriza! Le-a cerut cca. 250 lei - suma obligatorie pentru toti membrii asiciatiei de locatari care vand imobilul! Asta datorita unei "delapidari" vechi de tot ce trebuie acoperita cumva!
Am fost sunat de vqnzator si mi s-a spus ca eu sa platesc acei bani, ca ei nu mai platesc nimic si daca este luata in calcul cgiar varianta anularii înțelegerii.
Avand in vedere ca exista un Ante-contract facut si semnat de ambele parti, sunt acoperit in vreun fel? In sensul ca as putea - legal, face presiuni asupra vanzatorului? Am cheltuit multi bani pana acuma (evaluator, asigurari pentru imobil, nu mai spun xa am pierdut bani la schimbul valutar cand am dat avasul (la 25.000 E, din lei in E ..), exista si varianta (neplacuta dar... asta e!) de ai acționa in instanta pentru neîndeplinirea obligatiei (aceea de a vinde imobilul) ?

Merci


latka a scris:

Nu exista nici obligatie legala, morala nu vad de ce ar fi, trebuia sa negocieze la pret, daca dorea neaparat banii astia. El nu poate cere acesti bani inapoi de la asociatie. Singurul fond returnabil, prin lege, e cel de rulment.
Doar daca vreti dvs. sa-i dati acesti bani, puteti face gestul.

Buna ziua!
Suntem in curs de achizitionare a unui apartament, am stabilit detaliile legate de pret, am facut pre-contract si deja este aprobat imprumutul de la banca.
Urmează sa mergem la notar vineri (01.10.2021) pentru acte, desi am stabit detaliile financiare legate de apartament, vanzatorul mi-a spus la Asicuatia de locatari exista pe rol acumularea unui fond obligatoriu pentru fiecare locatar in vedea inlocuirii / repararii acoperisului, pentru care el (vanzatorul) a platit deja o suma pe care doreste ca sa eu sa i-o returnez!
Sincer, nu găsesc normala cererea acestuia, totuși va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de cele precizate. Exista obligatia (legala sau ...morala) ca eu sa ii returnez banii deja platiti pentru acest fond?

Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ma ajutati intr-o dilema pe care o avem. Pe scurt, locuim la bloc intr-un apartament cu 2 camere si intentionam sa ne mutam intr-un apartament cu 3 sau 4 camere deoarece de ceva timp nu mai suntem doar doi in casa. Bun, acum a aparut posibilitatea sa cunparam apartamentul vecin, care este identic cu al nostru, dispus "in oglinda", unul de altul (holuri lipite, debaralele de pe hol sunt "spate in spate"). Practic ma gandeam sa il cunpar si sa fac o "usa" de acces din unul in altul, peretele fiind unul de maxim 10 cm si nu este structura de rezistenta.
As vrea sa stiu daca, legal, am voie sa fac asta, care ar fi dezavantajele unei asemenea acțiuni.
Multumesc!

Multumesc!

MihailZC a scris:

Puteti incheia un antecontract de vanzare cu matusa proprietarelor, prin care aceasta se obliga ca pana la data stabilita pentru perfectarea contractului de vanzare, fie sa devina proprietara imobilului si sa il vanda catre dvs fie sa obtina acordul proprietarelor (si procura autentica in acest sens) pentru vanzarea imobilului. Nu este nici pe de parte un act sigur pentru ca nu contractati cu proprietarul ci cu un tert. Astfel, daca nu se respecta obligatia de vanzare a apartamentului, nu veti putea inscrie in cartea funciara a imobilului antecontract (deci imobilul va putea fi vandut oricand catre oricine altcineva), nu veti putea nota o ipoteca legala in favoarea dvs pentru recuperarea avansului platit (deci nu veti putea executa silit imobilul), nu veti putea solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare - in mare, actul nu poate fi opus proprietarelor. Toate acestea le-ati putea face, in caz de nerespectare a obligatiei de vanzare in termenul stabilit, daca ati contracta direct cu proprietarele sau cu matusa deja imputernicita de acestea printr-o procura autentica. Ce veti putea face, este sa va indreptati (numai) impotriva matusei, care s-a obligat sa va vanda sau sa obtina acordul proprietarelor privind vanzarea, si sa o urmariti silit in instanta pentru restiturea avansului, ceea ce, evident, este un proces anevoios si de nerecomandat.
Chiar si asa, este recomandabil sa incheiati antecontractul in acest mod (defectuos) decat sa dati avansul pur si simplu, fara a incheie nici un fel de act in acest sens.
Pentru evitarea oricarei neclaritati, nu va recomand sa incheiati un antecontract cu matusa proprietarelor decat daca sunteti dispus sa va asumati toate riscurile descrise mai sus ci va recomand sa asteptati procura.

Salutare!

Dorim sa achizitionam un apartament, la mana a doua, de la o persoana fizica. Am stabilit pretul, o sa facem si un mic credit imobiliar pentru asta. Avem in schimb o problema, proprietarii (pentru ca sunt 2, mai exact 2 surori) locuiesc in Italia si nu pot veni in RO pentru vanzare. Vor imputernici o matusa dar pentru oficierea acestei procuri au fost programate la ambasada romana din Italia tocmai pe data de 25 iulie 2021!! Am putea astepta dar totusi, am vrea sa incepem renovarile pana atunci, pentru ca se stie, este greu da gasit lucratori, mult de munca si daca asteptam pana atunci se va intarzia pana spre iarna cred.
Toate actele cadastrale ale casei sunt in Romania, au fost facute recent de catre matusa proprietarelor.
Intrebarea mea: exista cumva vreo modalitate legala de a incheia la notar un act prin care, in siguranta-pentru mine, sa ma pot apuca de treaba pana la sosirea procurii din Italia?

Multumesc!
Cu stima, Gavrila M.