Inteleg ca daca nu solicit pensionarea anticipata pot beneficia de indemnizatie de somaj, si nu pot fi obligata sa aleg sa ma pensionez acum anticipat (indeplinind conditiile insa cu penalizare).
Inca o intrebare
Perioada de 12 luni de somaj se adauga la stagiul de cotizare pentru a putea beneficia ulterior de pensie anticipata.
Pentru a indeplini conditiile pentru pensionare anticipata fara penalizare trebuie o vechime in munca 38 ani si 6 luni.
Multumesc!
Ma numesc Maria,
- varsta: 55 ani 6 luni
- vechime in munca: 37 ani 6 luni
Ma incadrez pentru pensie anticipata fara penalizare incepand cu ianuarie 2013 pe baza vechimii. In acest moment ma incadrez si la pensie anticipata cu penalizare 45% pana la 60 ani 6 luni.
Intrebare:
Pot beneficia de indemnizatie de somaj 12 luni si ulterior sa depun dosarul pentru pensie anticipata fara penalizare?
Multumesc anticipat!
care sunt pasii urmatori deciziei Guvernului?
Apare o OUG? va fi publicata in Monitorul Oficial?
Cam in cat timp se va da aceasta OUG?
si de cand intra in vigoare prevederile?
care sunt pasii urmatori deciziei Guvernului?
Apare o OUG? va fi publicata in Monitorul Oficial?
Cam in cat timp se va da aceasta OUG?
si de cand intra in vigoare prevederile?
baprobat nu poate fi de anul acesta deoarece
- locuiesc in municipiul sacele din Brasov si toate dosarele depuse in decembrie se trimit la Brasov dupa 10 ianuarie, indiferent cand il depun
- cel mult pot avea numar de inregistrare de anul acesta
Dar la dosar se depune si o adeverinta de l aangajator de unde reiese clar din ce data se suspenda contractul de munca si primesc indemnizatie
Nu ar trebui acea data sa fie de referinta? tinand cont si de faptul ca avem 60 zile in care sa depunem dosarul...
Ma poate lamuri cineva de cand se va aplica decizia Guvernului referitoare la indemnizatiile de mame.
Sunt mama unui copil de 1luna jumate nascut in 16 octombrie. Inca nu am depus dosarul pentru indemnizatie, avand ladispozitie 60 zile de la expirarea concediului prenatal (platit de angajator).
Decizia se aplica pentru copii nascuti in 2011? sau pentru indemnizatiile care se primesc incepand cu anul 2011?? Dosarele se pot depune dupa trecerea celor 42 zile obligatorii dupa nastere.
Daca depun dosarul in luna decembrie si cer indemnizatie incepand cu 20 decembrie care norme mi se aplica?? Multumesc anticipat!
Ma poate lamuri cineva de cand se va aplica decizia Guvernului referitoare la indemnizatiile de mame.
Sunt mama unui copil de 1luna jumate. Inca nu am depus dosarul pentru indemnizatie, avand ladispozitie 60 zile de la expirarea concediului prenatal (platit de angajator).
Decizia se aplica pentru copii nascuti in 2011? sau pentru indemnizatiile care se primesc incepand cu anul 2011??
Daca depun dosarul in luna decembrie si cer indemnizatie incepand cu 20 decembrie care norme mi se aplica?? Multumesc anticipat!