avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela2012

Activitate Mirela2012

Va multumesc foarte mult la toti care mi-ati raspuns. Mihaela 88, cred ca prietenul meu va negocia cu rudele lui pe baza argumentului ca nu el cere restituirea, ci cererea s-a facut in numele bunicului care a trait toata viata lui aici (in Romania).
Inca o data, multumesc si numai bine la toata lumea!
Multumesc foarte mult Justicemn si Mihaela pt. raspunsul vostru. Prietenul meu este cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Unchii lui ii spun ca conform legii 169/1997, nu are dreptul la mai mult de 30 ha din cauza ca are rezidenta in strainatate. Ei vor sa puna in actul de succesiune 30 ha pt. prietenul meu si restul de 200 sa-l imparta la 3. Au dreptate?
Multumesc inca o data pt. timpul pe care il luati ca sa-mi raspundeti.
Buna ziua,
Am o intrebare pt. acest forum. Un prieten de-al familiei este cetatean roman cu domiciliul in starinatate. In numele bunicului lui, decedat acum 30 ani, s-au obtinut 200 ha de padure care ii fusesera confiscate la venirea comunistilor. In total, bunicul avea 4 copii, tatal prietenului meu fiind unul dintre ei. Pe certificatul de mostenitor al bunicului, cei 4 copii sint mentionati (tatal prietenului si ceilalti 3 frati). Tatal prietenului meu (stabilit in strainatate si el) a murit acum 3 ani si cei trei frati ramasi in viata ii contesta dreptul de a mosteni cele 50 ha (200 impartite la 4). Ei spun ca, in virtutea legii 169/1997, prietenul meu are drept numai la 30 ha, iar ceilalti 3 frati sa-si imparta cele 170 ha ramase. Poate cineva, va rog, sa-mi spuna care este realitatea? Are el dreptul la 50 ha sau numai la 30? Daca numai la 30 ha, ce se intimpla cu restul de 20 ha: se imparte intre cei trei frati sau revine la prefectura?
Multumesc anticipat.