In ziua in care am platit factura am inregistrat chitanta in registrul de casa . Cand am intocmit declaratia de inpunere am calculat venitul scazand din totalul incasarilor (suma rapoartelor zilnice ) suma tuturor platilor din registru de casa (toate chitantele pt .marfa achizitionata si platita +chitante pt .alte cheltuieli , din tot anul respectiv .
Eu am trecut la cheltuieli toata valoarea de aprovizionare ,gandindu-ma ca este o cheltuiala in scopul relizarii de venituri . Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul al cheltuielilor deductibile in acest caz . Multumesc !
Buna seara ! Sunt o PFA cu obiect de activitate "comert..."am avut un control fiscal initial pentu 2007-2009 apoi si pe 2006 ( toata activitatea ). Eu am trecut la cheltuieli deductibile toata marfa platita pana la sfarsitul anului (deci si stocul de marfa de la sfarsitul anului ). Rezultatul controlului dezastru pentru mine .Cheltuiala aferenta stocului data jos ,inpozit venit suplimentar plus majorari+penalitati (aproape duble )
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo cale de atac sau macar de diminuare a sumei tinand cont ca suma este destul de mare pentru mine . Va multumesc anticipat .