1. sincer nu stiu ce inseamna iesirea din indiviziune
2. sa inteleg ca daca sotia mea va deschide succesiunea masa succesorala va include numai partea din avere care inca nu a intrat in proprietatea vreunui mostenitor si aceasta se va imparti la mostenitori cu decide instanta si "ceea ce a fost luat este bun luat"
3. va rog sa imi spuneti la ce fel de tranzactie va referiti. Imi sunt straini termenii juridici.Scuze
Suntem, de fapt sotia mea, intr-o situatie dificila in privinta unei mosteniri si dorim un raspuns avizat la situatia noastra. Eu (sotul) nu sunt implicat decat in a ma informa si a sustine cu ce pot.
Sotia mea, impreuna cu sora ei si cu alte doua verisoare (ele nefiind surori) sunt mostenitoare a averii unei bunici care a decedat in 1986. Exista doua testamente. Unul din 1943 prin care bunicul lasa intreaga avere bunici si modul de impartire a averii sa-l fac cum doreste ea si unul al bunicii facut in 1982 prin care lasa intreaga avere surorii sotiei mele. Dupa decesul bunicii in 1986 s-a incercat prin notariat o impartire a averii, dar copiii bunicii nu au fost deacord cu testamentul si notarul ia trimis in instanta. Cert este ca nici pina in ziua de astazi nu s-a facut succesiunea averii bunicii. Mentionez ca la aceasta data nu mai este in viata nici un copil al bunicii, ci numai nepoatele. Averea se compune dintr-un apartament cu doua camere, citeva terenuri intr-un oras, terenuri intavilan si extravilan in doua localitati rurale si 3 locuri de veci.
Situatia actuala este urmatoarea:
-sora sotie mele a obtinut titluri de proprietate pentru 2 dintre terenurile din oras prin reconstituirea dreptului de proprietare
- o verisoara a obtinut un alt teren din oras
- o alta verisoara a obtinut ce mai mare parte din terenurile din mediul rural
- apartamentul este in continuare pe numele bunici. A existat un chirias fara contract de inchiriere care a lasat datorii la intretinere si energie electrica- contoarul este ridicat ne mai existind posibilitarea rebransarii intrucat cei de la ENEL cer un act semnat prin notariat de toti mostenitorii, lucru care practic este aproape imposibil intrucat mostenitorii nu isi vorbesc si una dintre verisoare este plecata in strainatate.
Exista un proces in derurale intenta de cele doua verisoare impotriva sorii sotiei mele si autoritatilor locale pentru a-si cere partea din cele 2 terenuri retrocedate cumnatei mele. De curand cumnata mea i-a facut o procura sotiei mele pentru a o reprezenta in justitie la acest proces si alta procura prin care sa poata angaja avocat, sa admistreze probe, sa formuleze cereri si excepti, va stabili compunerea masei succesorale, o va reprezenta in fata autoritatilor, etc. Cumnata mea este plecata pentru multi ani in strainatate
Exista mai multe intrebari aici.
-Daca se deschide succesiunea in instanta de catre sotia mea se poate intrerupe procesul avut de cumnata mea cu cele 2 verisoare?
- Daca sotia mea deschide succesiunea ea va putea obtine compensatii de ceilati mostenitori care au obtinut retrocedari de terenuri sau ceea ce au obtinut ceilalti este bun luat?
Pun aceasta intrebare in ideea ca daca se merita sa deschida succesiunea sotia mea intrucat masa succesorala este destul de mare ca valoare, iar valoarea taxei de timbru pentru dechiderea succesiuni este de 3% si ajunge la cateva mii de euro.
- Dumneavoastra ce demersuri, ce cale a-ti vedea pentru ca sotia mea si sora ei sa poata sa-si dobandeasca partea lor de avere in conditiile descrise mai sus.
Am o oportunitate sa aduc din Germania anvelope second hand si as dori sa stiu , cat mai in detaliu daca se poate, ce pasi trebuie facuti pentru a pune pe roate o astfel de afacere. Nu ma refer aici la partea de distributie pe piata a anvelopelor ci ce cod CAEN trebuie sa aiba firma, ce avize si ce alte conditii trebuiesc indeplinite.
Am PFA - cu cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei (norma fixa de venit) platitor de TVA din luna decembrie anul 2010. Doresc sa-mi extind activitatea sau sa-mi deschid un I.I. pentru un magazin online cod 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Intrebare este daca pot sa desfasor o astfel de activitate daca infiintez o I.I. sau daca imi extind activitatea pe PFA. Eu doresc sa imi pastrez pentru PFA- ul actual norma fixa de venit nedorind sa intr-un in sistemul real de plata. Pot avea si PFA si sa fiu titularul unei I.I ? . Trebuiesc niste calificari (diplome) din care sa rezulte ca pot desfasura activitati de comert online. Multumesc