avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters181251

Activitate ContSters181251

Răspuns la discuția succesiune cu cedare ?
buna ziua

va rog sa imi spuneti, martorul la succesiune poate fi si o ruda(diferita de mostenitori ) ?

multumesc anticipat
Va multumesc mult
Multumesc

inteleg ca 1. se semneaza declaratia 2. se dezbate succesiunea (adica se stabileste bunul si titularul) 3. se elibeaza certificat mostenitor 4. se mai semneaza un act pt stabilire titular ?ce fel de act ?( banuiesc ca nu va ramane doar certificatul de mostenitor )
Intrebare : se pot face toate aceste actiuni in aceeasi zi la notar ? (sau exista o procedura(tip acte) ca sa se termine in acceasi zi?)

va multumesc anticipat
buna seara

multumesc frumos pt raspunsuri

1. certificatul este al fratelui care doreste sa cedeze: voiau asa pt ca neputand sa vina in localitate prea des, nu prea poate sa vina in zi separata la primarie sa faca cerificat nou
2. nu exista alt bun care sa poata fi mostenit; oricum relatiile intre ei sunt f bune si nu se pune problema sa nu primeasca vreoda partea cuvenita sau mai mult;

3 va rog frumos sa mai imi spuneti ,dupa declaratia fratelui, ce act se semneaza la notar pt finalizare?
multumesc,
buna seara

va rog mult sa imi dati si mie o indicatie pt situata de mai jos:
1. ce act trebuie incheiat sau care este procedura la o succesiune intre doi frati care mostenesc o garsoniera, astfel incat imobilul sa fie trecut doar pe numele unuia dintre ei, deci unul dintre frati sa cedeze succesiunea in favoarea celuilalt frate ?
ideal doresc sa faca direct un astfel de act in ziua succesiunii(unul din frati nu este din localitate si vine doar la succesiune) prin care imobilul sa fie pe numele unei singure persoane . ce act trebuie facut ?
2. in cazul in care s-a pierdut un certificat de nastere, se poate cere copie prin notariat ? daca da, cu cat timp inainte de data succesiunii ?
va multumesc frumos si astept vesti cu interes