avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu cedare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu cedare ?

buna seara

va rog mult sa imi dati si mie o indicatie pt situata de mai jos:
1. ce act trebuie incheiat sau care este procedura la o succesiune intre doi frati care mostenesc o garsoniera, astfel incat imobilul sa fie trecut doar pe numele unuia dintre ei, deci unul dintre frati sa cedeze succesiunea in favoarea celuilalt frate ?
ideal doresc sa faca direct un astfel de act in ziua succesiunii(unul din frati nu este din localitate si vine doar la succesiune) prin care imobilul sa fie pe numele unei singure persoane . ce act trebuie facut ?
2. in cazul in care s-a pierdut un certificat de nastere, se poate cere copie prin notariat ? daca da, cu cat timp inainte de data succesiunii ?
va multumesc frumos si astept vesti cu interes

Cel mai recent răspuns: ContSters181251 , utilizator 16:04, 12 Decembrie 2010
Fratele care renunta da o declaratie in fata notarului.Certificatul de nastere cui apartine?

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
MARE ATENȚIE
Renunțarea nu privește doar un bun. Renunțarea se face la tot ce este și ce se va mai găsi în patrimoniul defunctului. Cel care face declarația de renunțare va fi la fel de străin de succesiune ca și mine :) Nu va mai primi niciodată nimic din bunurile ce se vor mai găsi pe numele defunctului.
Da, e foarte lesne cu renunțarea, dar consecințele juridice s-ar putea să vă facă să regretați mai târziu.#-o
Faceți succesiunea și partaj.
Certificatul îl puteți obține de la serviciul de stare civilă din cadrul primăriei unde a fost înregistrată nașterea. Se poate și prin adresă făcută de notar dar actul va rămâne la dosar, nu vi-l dă acasa.:)
buna seara

multumesc frumos pt raspunsuri

1. certificatul este al fratelui care doreste sa cedeze: voiau asa pt ca neputand sa vina in localitate prea des, nu prea poate sa vina in zi separata la primarie sa faca cerificat nou
2. nu exista alt bun care sa poata fi mostenit; oricum relatiile intre ei sunt f bune si nu se pune problema sa nu primeasca vreoda partea cuvenita sau mai mult;

3 va rog frumos sa mai imi spuneti ,dupa declaratia fratelui, ce act se semneaza la notar pt finalizare?
multumesc,
La primarie,certificatul se da pe loc.
Nu este necesara decat aceasta declaratie de renuntare.

andymaurul
:D se dezbate succesiunea. Se vor semna o grămadă de acte :) Nu vă speriați că nu e chiar așa. Veți semna câteva hârtiuțe acolo... și vi se va elibera certificatul de moștenitor.

Alte discuții în legătură

Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament ... Predeluț Predeluț Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament mostenitori eu si fratele meu,care este stabilit definitiv in alta tara,ne-am inteles să-mi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)