avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ...

Buna ziua,
Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost singurul platitor de impozit timp de 30 ani, iar pe actul de proprietate figurez ca si proprietar. Precizez ca fratele cu care era mostenirea de impartit e decedat de cativa ani. Care e actul necesar pt a justifica ca sunt proprietarul de drept al acestei mosteniri? un singur copil al fratelui e in viata si desi exista acord amiabil de a putea vinde, este imposibil de facut o procura la notariat cum ca nu e interesat de mostenire. Trebuie ajuns in instanta? Cat ar fi durata unei astfel de proceduri pt a putea vinde?
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:42, 5 Iulie 2022
iar pe actul de proprietate figurez ca si proprietar

Pe care act de proprietate?
pe actul acestei case in care au locuit parintii decedati de mai bine de 30 de ani.
Deci:
1. Daca nu s-au dezbatut succesiunile dupa parinti si ei erau proprietari, nu puteti avea un act de proprietate pe numele dvs. Puteti avea certificate de mostenitor.
2. Daca aveti certificate de mostenitor, ar trebui sa figureze si fratele.
3. Daca aveti act de proprietate pe imobil atunci nu trebuie dezbatute succesiuni, puteti vinde.
4. Nu inteleg despre ce acord amiabil vorbiti, fiindca nu exista asa ceva in materie de succesiuni
5. Ce procura ati solicitat si nu se poate face? Procura ca nu e interesat cineva de mostenire, nu exista.
6. Care este ordinea deceselor?

fetita a scris:

Buna ziua,
Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost singurul platitor de impozit timp de 30 ani, iar pe actul de proprietate figurez ca si proprietar. Precizez ca fratele cu care era mostenirea de impartit e decedat de cativa ani. Care e actul necesar pt a justifica ca sunt proprietarul de drept al acestei mosteniri? un singur copil al fratelui e in viata si desi exista acord amiabil de a putea vinde, este imposibil de facut o procura la notariat cum ca nu e interesat de mostenire. Trebuie ajuns in instanta? Cat ar fi durata unei astfel de proceduri pt a putea vinde?
Multumesc pt raspuns.

1 Actul pe numele meu este eliberat recent de primaria in care se gaseste casa construita de parinti in cursul vietii lor , eu avand 23 de ani la momentul constructiei .Nu s-a dezbatut succesiune dupa parinti.
2Nu exista certificate de mostenitor.Pe actele mai vechi ale casei sunt numele bunicului dupa mama si al parintilor. Parintii au avut 2 copii. Eu sunt singurul inca in viata.
3Exista 2 acte de proprietate pe casa: un act mai vechi(proprietar fiind bunicul dupa mama si parintii mei) si un act recent (pe numele meu)
Care act este valabil ptr a desemna proprietarul(cel de la constructia casei) sau cel recent(pe numele meu) ?
4Copilul fratelui este in masura sa faca succesiunea impreuna cu mine in ziua de astazi si sa aiba dreptul de mostenire, dar nu este interesat de aceasta.Acest nepot este plecat din tara si imi da acordul de a vinde, fara vreo pretentie la mostenire din partea lui
5.Am dorit sa incheiem la notar o procura prin care el(nepotul meu) isi da acordul ca eu sa pot vinde aceasta casa pe care nu exista succesiune dupa parinti.Notarul ne trimite pe mine si pe nepot in instanta ptr a dezbate succesiunea.
6.Ordinea deceselor este :ptr bunic in urma cu 47 de ani, ptr parinti in 1977 si in 1988, ptr frate in 2019.
Multumesc de raspuns.
Asta înseamnă că nu e nici casa dvs, nici a părinților, ci a bunicilor.
Trebuie sa dezbateti toate succesiunile începând de la bunic, în ordinea deceselor.
Dacă notarul v-a trimis la instanță înseamnă că prin acte, e o shaorma cu de toate și pana la vânzare mai aveti multe de descurcat.
Dacă nepotul, fratele sau cine mai e nu are pretenții la succesiune, sa va trimită declarație de renunțare.
Nu procura.
Procura înseamnă că a acceptat succesiunea și își însușește calitatea de moștenitor.

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Intocmire acte pe casa vali_anghel vali_anghel Buna ziua, Intentionez sa fac acte la casa unde locuiesc impreuna cu mama si sotia mea si prezint urmatoarea situatie: - titlul de proprietate este pe numele ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)