Buna ziua,
Intentionez sa fac acte la casa unde locuiesc impreuna cu mama si sotia mea si prezint urmatoarea situatie:
- titlul de proprietate este pe numele bunicului meu, decedat in 1999
- urmasi directi: mama mea si 3 nepoti (copiii fratelui mamei mele, decedat si el)
- nepotii nu au pretentii la nimic...si-au primit si ei partea lor :)
- casa nu are cadastru, este trecuta in titlul de proprietate doar suprafata terenului pe care este construita casa
- numarul de rol din registrul agricol este pe numele mamei mele
Care sunt variantele prin care pot intocmi actele pe numele meu si de ce nu...care este si varianta mai ieftina? :)
Multumesc anticipat
Mostenitori cu vocatie succesorala sunt mama si nepotii dupa fratele decedat al acesteia.
Avand in vedere ca acesti nepoti "nu au pretentii", trebuie sa se prezinte impreuna cu mama dvoastra la un notar, avand sediul in raza ultimului domiciliu al defunctului (bunicul) si sa renunte expres la mostenire. In acest mod, unic mostenitor va fi mama dvoastra, care va poate vinde dvoastra. Sau, la fel de bine, daca nu mai exista alti fii sau frati ai bunicului in viata, mama dvoastra poate, de asemenea, renunta, astfel incat singurul mostenitor veti dvoastra, care trebuie sa acceptati mostenirea (cu conditia sa nu mai aveti alti frati).
Personal consider ca trebuie sa luati legatura cu un avocat sau notar, carora sa le prezentati situatia si actele detinute pt. a primi informatiile corecte.
Legat de costuri luati legatura cu notarul, care va poate da toate detaliile.
trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunici, iar nepotii mamei vor semna un act de renuntare la notar, iar mama devine proprietar, dupa aceasta procedura mama va poate dona proprietatea.
Consultati un notar!
Succesiune
petrutaaecu
buna ziua, v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o prolema.Suntem trei frati si impreuna cu mama noastra(de care nu stim mai nic de ceva tim, ne-a parasit de mici) ... (vezi toată discuția)