avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

buna ziua, v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o prolema.Suntem trei frati si impreuna cu mama noastra(de care nu stim mai nic de ceva tim, ne-a parasit de mici) mostenim o ca suta in provincie , de aprox. 100 m, fara teren.Cum putem proceda sa donam cuiva casa, fara sa facem succesiunea, avand in considerare faptu ca avem de plata la taxe si impozite, dupa persoana tolerata in locuinta si care a decedat, iar succesiunea cred caar costa destul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrutaaecu , utilizator 08:29, 14 Februarie 2018
Nu se poate dona casa fara ca succesiunea sa fie dezbatuta. Una dintre conditiile pentru a putea dona este sa fii proprietar. Ori, in cazul dvs. titlul de proprietate trebuie sa fie certificatul de mostenitor.
va multumesc! dar in cazul in care nu pot lua legatura cu mama mea?
Buna ziua, in legatura cu aceeasi discutie de mai sus. Intre timp mama biologica, care ne-a parasit de mici, a decedat, am intrat in posesia certificatului de deces, il am si pe al bunicii, dar nu pot deschide succesiunea deoarece nu putem dovedi(suntem 3 frati) ca suntem urmatorii mostenitori ca avem nevoie de acte. Am fost la starea civila sa obtinem actele care ni s-au spus de la notariat, dar nu putem dovedi ca suntem nepoti. Întrebarea mea este, cum as pute sa obtinem aceste acte?
Mentionez faptul ca mama biologica a fost infiata de bunica, aveau numele de fam Tudor, mam prin casatorie cu tata, erau Palici, pe cerificatele de nastere suntem in nume cu tata.Ei au divortat când eram noi mici, fiecare la rândul lor s-au recasatorit iar mama bilogica a murit cu numele sotului Costin in Galati, cu specificatia ca locuinta este in jud Vrancea si bunicii au decedat acolo, bunicul acum 55 ani, iar bunica care ne-a si crescut, acum 25 ani si nu am putut face succesiunea dupa ei deoarece urmatorul mostenitor era mama si nu stiam nimic de ea. Va multumesc anticipat pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! mama mea s a nascut intr o familie cu 5 copii (2 ... Lenuta73 Lenuta73 Bună seara! Mama mea s a nascut intr o familie cu 5 copii( 2 fete si 3 baieti ) Parintii au decedat demult 1969 respectiv 1986 .precum si fratii .mai este in ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transfer drept de proprietate doru dumitru doru dumitru Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anonim1900 Anonim1900 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie stranie cu care ma confrunt de ceva timp: La varsta de 3 ani am fost infiat (fara acte) de catre matusa mamei biologice ... (vezi toată discuția)