avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Mama mea s a nascut intr o familie cu 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Mama mea s a nascut intr o familie cu 5 copii (2 ...

Bună seara! Mama mea s a nascut intr o familie cu 5 copii( 2 fete si 3 baieti ) Parintii au decedat demult 1969 respectiv 1986 .precum si fratii .mai este in viata o sora .La varsta de 17 ani mama a fost infiata de catre sora din partea tatalui si are cerificat de nastere cu alt nume decat al parintilor biologici si al fratilor. Are titlu de proprietate pe numele tatalui biologic ( ea a ramas in casa parintilor biologici. i a ingrijit cat au fost in viata..a muncit pamanturile.a achitat impozitele de mai bine de 30 ani ) In viata mai este un nepot din partea unui frate si sora mamei cu care este in relatii foarte bune si nu pretentii la nimic. Se poate deschide proces de uzucapiune si ce trebuie facut. Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:12, 6 Septembrie 2023
Nu se poate. Trebuie dezbătută succesiunea după părinții biologici.
Sa inteleg ca nu se poate invoca uzucapiunea ?

Lenuta73 a scris:

Bună seara! Mama mea s a nascut intr o familie cu 5 copii( 2 fete si 3 baieti ) Parintii au decedat demult 1969 respectiv 1986 .precum si fratii .mai este in viata o sora .La varsta de 17 ani mama a fost infiata de catre sora din partea tatalui si are cerificat de nastere cu alt nume decat al parintilor biologici si al fratilor. Are titlu de proprietate pe numele tatalui biologic ( ea a ramas in casa parintilor biologici. i a ingrijit cat au fost in viata..a muncit pamanturile.a achitat impozitele de mai bine de 30 ani ) In viata mai este un nepot din partea unui frate si sora mamei cu care este in relatii foarte bune si nu pretentii la nimic. Se poate deschide proces de uzucapiune si ce trebuie facut. Multumesc mult !

Ea poate deschide succesiunea ? Mai are dreptul la mostenire dupa parintii biologici ?

raluk0207 a scris:

Nu se poate. Trebuie dezbătută succesiunea după părinții biologici.

Nu poate fi invocata uzucapiunea pentru o moștenire nedezbatuta la timp și pentru a acoperi o situație nerezolvata legal.
Mama a fost adoptata cu efecte depline. Asta înseamnă că a încetat orice legătură legala cu familia naturala.
Nu își va moșteni părinții biologici, pentru ca ei nu mai figurează ca fiind părinții ei, în certificatul de naștere.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune al unui infiat gentziana gentziana Am fost infiata de parintii mei adoptivi in urma cu multi ani, avand trecuti in certificatul de nastere numele actualilor parinti. Sunt singurul lor copil. ... (vezi toată discuția)