avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati de transfer drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati de transfer drept de proprietate

Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa stie asta toti nostalgicii comunismului. Asa ca nu a fost primit la succesiune(gospodarie si pamant la tara). Eu si fratele mijlociu vrem sa-i donam partea lui. Cum e mai bine s-o facem? Donatie , vanzare? Eu, cel mic am facut o casa acolo, cum sa procedez ca aceasta casa sa fie doar in proprietatea mea? Mentionez ca acum , proprietari sunt eu cu fratele mijlociu in indiviziune. Si probabil si casa pe care am facut-o doar eu e tot proprietate comuna.(el nu are copii, nu a fost casatorit). Cum e mai bine , sa donam fratelui mare care are 72 de ani sau direct fiului sau unic (care este infiat)? Poti dona cuiva minor? E alta intrebare , fiul fratelui mare nu e minor (are 30 de ani).
Cel mai recent răspuns: doru dumitru , utilizator 21:01, 29 Ianuarie 2019
Intai dezmembrati terenul si pastrati lotul cu casa.
Nu ati zis daca dvs. aveti copii, pt ca ei pot ataca donatia.
Asa ca, in lipsa altor date, sa zicem ca vanzarea e cea mai buna.
Puteti vinde si cota indiviza, ca sa fiti toti 3 coproprietari.
Daca doriti sa fie fratele sau fiul lui beneficiarul, asta e treaba dvs. Moral, ar trebui sa fie fratele, ca cu el vreti sa impartiti ce i se cuvenea.
Da, se poate dona unui minor, cu conditia ca reprezentantul legal sa accepte donatia pt el.
Multumesc frumos.
-Eu am doi baieti si un nepotel de doi ani. Donatia poate fi contestata doar de fiii mei sau si de nepotel ( cand va fi mare)?
-Ce presupune divizarea terenului? Sa ne intelegem intre noi de unde pana unde are fiecare si sa mergem la notar sa consfinteasca in acte sau sa chemam pe cineva de la Cadastru? Cadastrul e necesar si pt vanzare si pt donatie? Pt comuna noastra au promis ca fac cadastru gratuit dar dureaza de vreo 4 ani si nu stiu daca se va termina vreodata.
-pot sa trec pe numele meu doar terenul de sub casa iar restul terenului sa fie in indiviziune ? Sau sa impartim doar curtea si gradina si pamantul din camp sa ramana in indiviziune?
-Eu ma gandeam sa-i donam direct fiului fratelui in ideea ca fratele fiind cel mai mare , este posibil ca el sa ne paraseasca primul si sa nu mai facem succesiunea dupa el. E cam morbida ideea dar asa m-am gandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Se poate face o donatie fara drept de mostenire? DoruD DoruD Suntem 3 frati naturali dar cel mare a fost infiat de cineva pt ca nu putea face liceul, tatal fiind \"chiabur\"(daca va vine sa credeti asa ceva). Legal nu ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie - dreptul de proprietate si mostenitor Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa stiu daca poate fi realizat un act de donație pentru unul din fiii mei pentru anumite bunuri pentru care nu s-a efectuat un agrement ... (vezi toată discuția)