avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche?

Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de altcineva (il cheama altfel) ? Cadastru e facut, eu , cel mic impreuna cu cel mijlociu fiind proprietari in indiviziune (pe toata mostenirea). Dar eu vreau sa raman singur proprietar pe casa noua care e facuta de mine. Ne intelegem cum impartim, apoi chemam cadastristul si apoi mergem la notar ca sa facem donatia?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:39, 1 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi aveti 2 variante:
1. Întocmiti documentația cadastrala de dezmembrare (prin care se individualizează și se separa lotul care îl donati și lotul care ramane).
Încheiati cu fratele dvs actul notarial de dezmembrare, în calitate de coproprietari, după care, tot împreună donati fratelui adoptat casa veche și terenul aferent.
Pe ce rămâne după donatie, încheiati cu fratele dvs un act de partaj voluntar, în urma căruia să împărțiți intre dvs casa noua si celelalte bunuri.

2. Încheiati cu fratele un act de partaj voluntar, și luati dvs întregul teren cu cele două case, devenind astfel unic proprietar.
După care, întocmiti documentația cadastrala de dezmembrare, semnati singur actul notarial de dezmembrare și donati doar dvs fratelui adoptat casa si lotul aferent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti partaj la notar

Fac partaj cu fratele mijlociu (care e in prezent coproprietar) astfel incat casa noua sa ramana la mine si apoi facem donatia catre fratele cel mare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
DoruD, utilizator
Exact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ... Ionela Ioni Mariana Ionela Ioni Mariana Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transfer drept de proprietate doru dumitru doru dumitru Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)