avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ...

Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt pașii care trebuiesc făcuți pentru împărțirea proprietății . Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ionela Ioni Mariana , utilizator 20:02, 28 Septembrie 2023
Ce act de proprietate aveți ?
Un act de proprietate care a rezultat în urma cumpărării de la fostul proprietar .

raluk0207 a scris:

Ce act de proprietate aveți ?

Și ați cumpărat toți 4?
Păi am și scris că toți patru suntem proprietari

raluk0207 a scris:

Și ați cumpărat toți 4?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Trebuie sa dezmembrati terenul in 2 loturi, sens in care luați legătura cu un cadastrist sa va întocmească documentație cadastrala pentru dezmembrare.
Cu schițele, va adresați unui birou notarial pentru încheierea unui act de dezmembrare.
După ce se intabuleaza dezmembrarea la Cartea funciara, încheiați tot la notar un act de partaj voluntar, prin care dvs+ soțul va luați casa și lotul aferent, iar cumnatul + cumnata își iau casa și lotul aferent.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!mama mea are un teren obținut prin donație de la ... Adelina172001 Adelina172001 Bună ziua!Mama mea are un teren obținut prin donație de la părinții ei și ar vrea pe o parte din pământ să îmi facă mie acte pentru a ridica o casă ... (vezi toată discuția)
Mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea ... costelpuiu costelpuiu mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea este:daca se poate imparti terenul in 2 iar casa sa ramina bun comun.mentionez:mediana ... (vezi toată discuția)