avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea ...

mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea este:daca se poate imparti terenul in 2 iar casa sa ramina bun comun.mentionez:mediana terenului trece prin mijlocul casei.casa si terenul sunt intabulate.sucesiunea facuta..ma intereseaza terenul ce-mi revine pentru a face alta constructie.multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:15, 28 Decembrie 2020
Da, se poate.
Doar că înainte de partajarea terenului, trebuie să încheiati un act de dezmembrare in doua loturi.
cum se poate si unde se face dezmembrarea de teren.multumesc.
Luati legatura cu un inginer de cadastru, care să vă întocmească documentația cadastrala pentru dezmembrare. Aceasta consta in 3 schite: una pentru întregul teren și două pentru fiecare lot care se împarte.
După ce obțineți documentația, va adresați unui birou notarial pentru încheierea actului notarial de dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ... Ionela Ioni Mariana Ionela Ioni Mariana Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt ... (vezi toată discuția)