avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intabulat

Buna ziua !

Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie efectuat ceva de catre vreun expert, sau pot sa ma deplasez cu cumparatorul la notar si ulterior sa trasam linia de separatie ?

Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 13:13, 18 Octombrie 2018
Trebuie sa dezmembrati terenul in 2 loturi.
Pentru asta, contactati inginerul de cadastru sa va intocmeasca o documentatie de dezmembrare. Veti avea 3 schite: una pentru intregul teren si cate una pentru cele doua portiuni. Fiecare lot va primi un numar cadastral distinct.
Apoi, va adresati unui birou notarial in vederea incheierii unui act de dezmembrare, prin care se separa juridic portiunea pe care doriti sa o vindeti, de partea care va ramane.
Actul de dezmembrare va fi intabulat la Cartea Funciara de catre notar (ceea ce dureaza cel putin o saptamana), dupa care veti putea incheia vanzarea.
Am inteles. O intrebare mai am. Terenul este in judetul Vrancea si inginerul care a efectuat masuratoarea este tot de acolo. Trebuie sa ma adresez tot lui, sau pot face dezmembrarea la un birou de cadastru din Bucuresti, dupa care sa ma duc la un notar tot din Bucuresti, iar acesta sa trimita la Oficiul de Cadastru din Vrancea ?
Puteti contacta orice inginer de cadastru si puteti incheia actul la orice birou notarial.
Multumesc frumos pentru ajutor.

Problema este ca nu gasesc un inginer din Bucuresti care sa faca asta. Puteti sa-mi recomandati un birou de cadastru care sa efectueze astfel de operatiune pentru un teren din judetul Vrancea ?
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
eder, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea ... costelpuiu costelpuiu mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea este:daca se poate imparti terenul in 2 iar casa sa ramina bun comun.mentionez:mediana ... (vezi toată discuția)