Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie efectuat ceva de catre vreun expert, sau pot sa ma deplasez cu cumparatorul la notar si ulterior sa trasam linia de separatie ?
Trebuie sa dezmembrati terenul in 2 loturi.
Pentru asta, contactati inginerul de cadastru sa va intocmeasca o documentatie de dezmembrare. Veti avea 3 schite: una pentru intregul teren si cate una pentru cele doua portiuni. Fiecare lot va primi un numar cadastral distinct.
Apoi, va adresati unui birou notarial in vederea incheierii unui act de dezmembrare, prin care se separa juridic portiunea pe care doriti sa o vindeti, de partea care va ramane.
Actul de dezmembrare va fi intabulat la Cartea Funciara de catre notar (ceea ce dureaza cel putin o saptamana), dupa care veti putea incheia vanzarea.
Am inteles. O intrebare mai am. Terenul este in judetul Vrancea si inginerul care a efectuat masuratoarea este tot de acolo. Trebuie sa ma adresez tot lui, sau pot face dezmembrarea la un birou de cadastru din Bucuresti, dupa care sa ma duc la un notar tot din Bucuresti, iar acesta sa trimita la Oficiul de Cadastru din Vrancea ?
Problema este ca nu gasesc un inginer din Bucuresti care sa faca asta. Puteti sa-mi recomandati un birou de cadastru care sa efectueze astfel de operatiune pentru un teren din judetul Vrancea ?