Buna seara. Va rog sa ma ajutati sa intocmesc actele necesare privind succesiunea dupa tatal meu.
Sunt in posesia titlului de proprietate al casei, dar care este pe numele bunicului. Bunicul a decedat acum 8 ani si nu s-a facut succesiunea dupa acesta. Mostenitorii bunicului sunt 3 copii, printre care si tatal meu care a murit acum 6 luni. Dupa tatal meu am ramas 2 copii, impreuna cu mama. Eu locuiesc impreuna cu mama in aceasta casa. Cei doi frati ai tatalui nu au nici o pretentie la casa. Mama si fratele meu sunt de acord sa imi treaca casa pe numele meu.
Ce acte imi sunt necesare pentru aceasta ?
Trebuie sa ne prezentam cu totii la notar ?
Pot deveni proprietarul casei daca am acordul tuturor, in aceasi zi in care facem si succesiunea ?
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Va multumesc !
dac nu sunt neintelegeri intre mostenitori atunci procedura este de competenta notarului.
Urmeaza sa va prezentati la notar, unde veti primi toate detaliile.
Intai trebuie dezbatuta succesiunera dupa bunicul. Daca ceilalti frati ai tatalui dumneavoastra nu au pretentii la mostenire se prezinta la notar si semneaza ca renunta la mostenire, urmand ca apoi sa dezbateti succesiunea dupa tatal decedat, iar mama si sora renunta in favoarea dumneavoastra,