avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament ...

Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament mostenitori eu si fratele meu,care este stabilit definitiv in alta tara,ne-am inteles să-mi cedeze partea lui contra unei sume,care sunt etapele și dacă este necesar să fie făcute cadastru și intabularea obligatoriu ,noi nu am vrea să le facem ca sa terminăm mai repede,el vrea banii ,trebuie ceva acte să justifice transferul adica de unde provin bani,multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:39, 12 Octombrie 2020
Pentru dezbaterea succesiunii nu este necesară documentația cadastrala (imobilul este pe numele unor defuncti). O veti întocmi și veti face si intabularea după dezbaterea succesiunii și obținerea certificatului de moștenitor.
În privința fratelui, din punct de vedere legal, nu se poate renunța la succesiune in schimbul unei sume de bani. Renuntarea este un act gratuit. Se renunta pur si simplu. Un act la modul "renunț la succesiunea părinților în schimbul sumei de..." este lovit de nulitate absolută. Deci nu se poate consemna primirea unei sume in declarația de renunțare la mostenire.
Dacă totuși ati convenit cu fratele să îi dați o sumă de bani, nu aveti decât 2 variante:
1. Sa mergeți pe incredere, fratele să renunțe si in particular, dvs să îi dați suma stabilită.
2. Sa rămâneți amândoi moștenitori și după ce dezbateti succesiunea, întocmiti documentația cadastrala și va intabulati certificatul de mostenitor, încheiati cu fratele un contract de vânzare, prin care acesta va vinde jumătatea lui, în schimbul prețului convenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! incerc sa aflu care e cel mai simplu fel prin care ... antonb antonb Buna ziua! Incerc sa aflu care e cel mai simplu fel prin care pot sa cedez o mostenire fratelui meu (noi doi suntem singurii mostenitori ai tatalui), eu ii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Cedare / vânzare cotă-parte din moștenire SpF2016 SpF2016 Situația este următoarea: doi frați sunt unicii moștenitori ai mamei lor. Ambii au copii adulți. Cei doi frați sunt în relații bune. Moștenirea ... (vezi toată discuția)