Buna ziua,doresc sa stiu daca e legal scoaterea la vanzare publica a unui imobil (apartament) dobandit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care specifica precum ca apartamentul mi-a fost atribuit mie si sunt obligat sa platesc surorii mele o sulta de bani dar nu specifica data.Sora mea e detinuta pt infractiune in conventii si datoreaza o suma mare de bani.Am primit somatie de executare silita in care specifica ca sora mea sa plateasca o suma de bani intr-un cont la CEC daca nu se va scoate cota ei de 1/2 la vanzare publica,in aceea somatie specifica si nr de dosar al hotararii judecatoresti sus mentionate.
La aproximativ 1 luna de la prima somatie am primit acasa PUBLICATIE DE VANZARE pt cei care sunt interesati sa se prezinte la biroul executorului la o anumita data si ora.
Cand am fost la notar mi-a spus ca in hotararea sora mea practic nu mai are nici un drept si totusi nu inteleg cum domnul executor poate sa-i scoata "partea" cota ei de 1/2 din imobil la vanzare publica pt acea suma de bani.
Am fost la un cadastrist care mi-a afirmat acelasi lucru k domnul executor nu poate scoate apartamentul la vanzare publica si trebuie sa fac neaparat cadastru si intabularea apartamentului pe numele meu iar pt aceasta procedura trebuie sa astept copaia comform cu originalul dupa hotararea judecatoreasca 2 sapt. de la judecatorie si sunt presat de timp.
Am nevoie urgent de sfatul d-voastra
Multumesc anticipat!