avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare la licitatie publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare la licitatie publica

Buna ziua,doresc sa stiu daca e legal scoaterea la vanzare publica a unui imobil (apartament) dobandit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care specifica precum ca apartamentul mi-a fost atribuit mie si sunt obligat sa platesc surorii mele o sulta de bani dar nu specifica data.Sora mea e detinuta pt infractiune in conventii si datoreaza o suma mare de bani.Am primit somatie de executare silita in care specifica ca sora mea sa plateasca o suma de bani intr-un cont la CEC daca nu se va scoate cota ei de 1/2 la vanzare publica,in aceea somatie specifica si nr de dosar al hotararii judecatoresti sus mentionate.
La aproximativ 1 luna de la prima somatie am primit acasa PUBLICATIE DE VANZARE pt cei care sunt interesati sa se prezinte la biroul executorului la o anumita data si ora.
Cand am fost la notar mi-a spus ca in hotararea sora mea practic nu mai are nici un drept si totusi nu inteleg cum domnul executor poate sa-i scoata "partea" cota ei de 1/2 din imobil la vanzare publica pt acea suma de bani.
Am fost la un cadastrist care mi-a afirmat acelasi lucru k domnul executor nu poate scoate apartamentul la vanzare publica si trebuie sa fac neaparat cadastru si intabularea apartamentului pe numele meu iar pt aceasta procedura trebuie sa astept copaia comform cu originalul dupa hotararea judecatoreasca 2 sapt. de la judecatorie si sunt presat de timp.
Am nevoie urgent de sfatul d-voastra
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:50, 11 Decembrie 2010
Ati achitat sulta? Pentru ca, in cazul in care nu ati achitat-o se va nota in CF privilegiul pret in favoarea ei.
Ar fi trebuit sa formulati o contestatie la executare .... teoretic in 15 zile de la somatie ... acum ... incercati fata de publicatia de vanzare primita.
Si dupa depunerea contestatiei incercati suspendarea provizorie a executarii pe ordonanta presedintiala ... insa in conditiile in care sulta nu e achitata nu stiu daca vi se va admite suspendarea.
Trebuia sa faceti contestatie la executare.
Practic, ea nu mai are nici o cota parte din imobil, ci o creanta privind contravaloarea sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita t0much t0much Am nevoie de un sfat in legatura cu un apratament de pe urma defunctei mame.Sora mea a incercat sa vanda apartamentul in urma unei anexe eliberate de ... (vezi toată discuția)
Executare silita izabella15 izabella15 Buna ziua, am castigat apartamentamentul parintilor decedati, in instanta in urma unei hotarari judecatoresti in care specifica sa platesc surorii mele o sulta ... (vezi toată discuția)
Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)