avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Buna ziua, am castigat apartamentamentul parintilor decedati, in instanta in urma unei hotarari judecatoresti in care specifica sa platesc surorii mele o sulta de bani de care nu dispun momentan.
Sora mea are o datoriie fata de persoanele care au incercat sa cumpere apartamentul si pentru asta am primit acasa o somatie pentru vanzarea publica a apartamentului.
In hotararea judeacatoreasca specifica ca apartamentul mi-a fost atribuit mie dar pentru suma asta de bani pe care o am sa o dau surorii mele apratamentul tot va fi scos la licitatie publica deoarece nu am fost cu hotararea la cartea funciara sa intabulez aprtamentul pe numele meu iar acum apare in litigiu.
Ma intreb daca suma pe care sora mea le-o datoreaza acelor persoane e mai mare decat am sa-i dau eu surorii mele , executorul nu va tine cont de partea mea de 1/2 din valoarea apartamentului? s-au imi va da ce mai ramane daca mai ramane :*?
Ce ma sfatuiti sa fac.
Mentinoez faptul ca nu am de unde sa=i dau surorii mele suma aceea de bani.
Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: izabella15 , utilizator 09:56, 5 Februarie 2011
Executorul nu va executa pe dvs. pentru ca are sora dvs. datorii fata de terti, ci va executa pentru sulta pe care o datorati surorii, in urma partajului.
Apartamentul va fi vandut, daca nu aveti banii, iar sora dvs. va lua in urma vanzarii numai ce i se cuvine, adica numai cat a stabilit instanta ca sulta.
Ea poate sa aibe datorii de miliarde, nu va afecteaza pe dvs. datoriile ei.
In concluzie, daca se va vinde apartamentul, vi se va retine din pret numai datoria dvs. catre sora, (plus cheltuielile executorului), restul vi se va restitui.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Ceea ce-mi aduceti la cunostinta are sens perfect va multumesc pentru promptitudine .
Sunt totusi terifiata de modul de abordare al domnului executor cu care am luat legatura telefonic si care mi-a vorbit intr-un mod nu tocmai civilizat cand am cerut sa ne intalnim pentru a discuta de situatia apartamentului.(dupa 4 luni nu am reusit sa ma intalnesc cu dansul)
Am fost la prima licitatie publica la cabinetul dansului la care nu sa prezentat nimeni; doamna secretara mi-a spus ca voi primii acasa o alta somatie cu suma actualizata si sa ma pregatesc pentru cei mai rau deoarece sunt sanse sa nu mai primesc nimic daca suma datorata de sora mea nu acopera datoria fata de terti.
A trecut mai mult de o luna si nu am primit nici o somatie acasa.
Ce ma sfatuiti sa fac?!
De ce spun daca mai ramane ceva mai iau daca nu, NU!!!?

izabella15 a scris:

doamna secretara mi-a spus ca voi primii acasa o alta somatie cu suma actualizata si sa ma pregatesc pentru cei mai rau deoarece sunt sanse sa nu mai primesc nimic daca suma datorata de sora mea nu acopera datoria fata de terti.


Ori secretara nu a stiut sa se exprime, ori dvs. nu ati inteles bine.
Dupa fiecare licitatie, daca nu exista cumparatori, executorul poate scade din pretul bunului executat, si poate megre pana la o scadere de 25% din valoarea initiala.
Nu ne-ati spus cat este sulta de dat surorii.
Daca in final se vinde, suma fiind mult diminuata, s-ar putea ca acea sulta sa fie aproximativ egala sau chiar mai mare decat pretul obtinut din vanzare, si atunci nu va mai alegeti cu mare lucru din ce ramane, daca mai ramane..
Repet, in nici un caz nu se iau in calcul datoriile surorii dvs. fata de terti, iar apartamentul nu se vinde fiindca are sora datorii, ci pentru ca aveti dvs. datorie la sora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
sulta surorii e in valoare de 10.000E iar datoria fata de terti cu cheltuieli cu tot aproximativ 10.000E daca nu si mai mult acum astept suma actualizata, am inteles ca tot creste de la luna la luna. Apartamentul a fost scos la licitatie publica la suma de 20.000E anterior unei expertize tehnice. Avocata care sa ocupat de cazul meu mi-a spus sa vand apartamentul sa achit surorii mele sulta si asa ma mai aleg cu ceva, dar nimeni nu-mi da un avans de 10.000 E avand in vedere ca apartamentul nu are cadastru si intabulare si se mai afla si in litigiu datorita somatiei. Avand in vedere situatia in care ma aflu vreau sa stiu daca pot grabii licitatia si daca o pot face publica poate asa se vinde apartamentul mai repede si ma mai aleg cu ceva daca tot scade cu 25 %.
Imi e groaza sa iau legatura cu executorul deoarece cand i-am cerut sa-mi raspunda la aceste intrebari pe care vi le-am adresat si d-voastra a spus , citez : "Nu ma platesti tu pe mine sa-ti dau raspunsuri" si mi-a inchis telefonul.
Ce ma sfatuiti sa fac sa rezolv cat mai repede cu apartamentul.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare la licitatie publica galbau galbau Buna ziua,doresc sa stiu daca e legal scoaterea la vanzare publica a unui imobil (apartament) dobandit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Succesiune miki75 miki75 As avea si eu o nelamurire in legatura cu o decizie finala de succesiune. In urma procesului de succesiune dupa moartea mamei noastre, apartamentul mamei a ... (vezi toată discuția)
Expertiza apartament in absenta proprietarului zsigmond zsigmond buna ziua.as dori sa stiu daca nu este nimeni in ziua cand vine expertul sa faca expertiza la apartament ce se intamp[la?pune sigiliu pe apartament sau va veni ... (vezi toată discuția)