avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan0018

Activitate bogdan0018

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie :

In urma 4 zile am dat un anunt in unul din ziarele locale ca am de vanzare un laptop, vineri 29.07 am fost contactat telefonic de o doamna ca est interesata de achizitionarea produsului. Am stabilit telefonic locul intalniri si pretul produslui, dupa care m-am deplasat asa cum am stabilit la locul de intalnire.
aici m-am intalnit cu respectiva persoana care a studiat produsul find foarte incantata a decis sa il achizitioneze.
Mi-a dat doar o parte din bani si mi-a spus ca sa mergem impreuna la ea acasa ca sa imi dea si restul, ne-am deplasat la louinta acesteia fiind in apropriere. Aici a mai studiat inca o data produsul s-a facut ca cautac eva bani prin casa si mi-a spus ca nu mai are bani lichzi si trebuie sa mergem sa scoata de pe card, coborand pe scara blocului unde locuia alarma masinii mele a inceput sa sune , eu m-am grabit sa vad ce se intampla am iesit din aceea scara de bloc am mers la masina unde am constatat ca portiera din dreapta a fost fortata dar nu a disparut absolut nimic din masina. In tot acest timp pesoana careia ii dadusem produsul a disparut. Am incercat sa o contactez telefonic (tel inchis) am mers din nou la apartamentul in care fusesm dar nu a raspuns nimeni.
Precizez ca laptoptul a ramas in aparamentul acelei persoane .
Am asteptat aprox 20 min in tata scarii respective dupa care am apelat 112.
dupa 10 mineute a sosit o doamna Poliitst i-am relatata cele intamplate am mers impreuna la acel apartament nu a raspuns nimeni etc.
D-na politist m roga sa scriu o declaratie prin care sa spun ca s-a rezolvat pentru ca am sunat la 112 si ca dca nu scriu asa sunt multe acte de facut etc., binenteles ca am refuzat si am vrut sa fac plangere impotriva persoanei careia eu ii ddusem produsul
Am mers la sectia de Politie pentru a depune o plangere, am scris plangerea, declaratii est., dar intre timp un domn politist care stia cine este persoana cu care eu m-am intalnit si ca acesta mai avea si antecedente tot pe acesta tema a reusit sa imi recupereze produsul .
Acum dna politist imi spun ca imi da mie amenda pentru apel nejustificat la 112,
ca ei nu sut reuperatori etc.
pai cum o mai fii si asta?
Am spsus ca nu o sa semnez nici un procesverbal si am plecat din sectia de Politie.
In caz ca imi vine amenda acasa ce pot face eu ?
Credeti ca aceea politista a mai scris procesul verbal sau nu ?
Am procedat cu ceva gresit eu de meritam amenda ? nu era normal sa apelez 112 din moment ce am fost inselat iar masina mi-a fost fortata ?

Răspuns la discuția Licitatie site online
defectiunea putea fii veche dar nici eu nu aveam de unde sa stiu de ea intrucat la randul meu am achizitionat laptopul tot prin o licitatie online de pe un site international , eu nu am testat produsul la cumparare.
Buna seara,

Am nevoie de ajutor. In urma cu o luna de zile am vandut prin intermediul unui site de licitatii online un laptop second hand . Dupa 3 saptamani de la vanzare cumparatorul ma suna si imi spune ca laptopul s-a defectat, ca a fost cu el la un service si reparatia costa foarte mult, acum imi cere mie sa ii restitui bani si imi va da laptopul defect inapoi.

Precizez urmatoarele : produsul a fost ridicat personal de cumparator, inainte de cumparare i-am dat voie sa faca orice test doreste (la testat aproximativ 15-20 minute dupa care am incheiat tranzactia), in cadrul licitatiei a fost stipulat ca produsul este folosit si nu se ofera la el garanatie si factura.

Eu i-am spus ca nu ii voi restitui suma de bani deoarece laptopul a fost desfacut de la acel service la cere l-a dus, eu i-am dat un produs functional nu unul defect iar din acest motiv ma amentita cu tot felul de chestii: ca se va duce la politie si va depune plangere de inselatorie, ca stie unde stau si ca o sa o patesc eu, ca sa nu mai spun ca imi da telefoane la orice ora din zi si din nopate.

ce pot face eu in acest caz? trebuie sa ii rstitui bani? pot fii acuzat de ceva ? pot sa il acuz de hartuire daca tot nu ma lasa in pace ?

Multumesc!