Am nevoie de ajutor. In urma cu o luna de zile am vandut prin intermediul unui site de licitatii online un laptop second hand . Dupa 3 saptamani de la vanzare cumparatorul ma suna si imi spune ca laptopul s-a defectat, ca a fost cu el la un service si reparatia costa foarte mult, acum imi cere mie sa ii restitui bani si imi va da laptopul defect inapoi.
Precizez urmatoarele : produsul a fost ridicat personal de cumparator, inainte de cumparare i-am dat voie sa faca orice test doreste (la testat aproximativ 15-20 minute dupa care am incheiat tranzactia), in cadrul licitatiei a fost stipulat ca produsul este folosit si nu se ofera la el garanatie si factura.
Eu i-am spus ca nu ii voi restitui suma de bani deoarece laptopul a fost desfacut de la acel service la cere l-a dus, eu i-am dat un produs functional nu unul defect iar din acest motiv ma amentita cu tot felul de chestii: ca se va duce la politie si va depune plangere de inselatorie, ca stie unde stau si ca o sa o patesc eu, ca sa nu mai spun ca imi da telefoane la orice ora din zi si din nopate.
ce pot face eu in acest caz? trebuie sa ii rstitui bani? pot fii acuzat de ceva ? pot sa il acuz de hartuire daca tot nu ma lasa in pace ?
Nu cred ca poate face ceva. Mai ales ca in cont v-a ramas licitatia cu descrierea obiectului, si schimbul de calificative. Doar in cazul in care se dovedeste ca era o defectiune veche, imposibil de trecut cu vederea de dvs si pe care el nu ar fi putut sa o descopere in 10-15 min de proba.
defectiunea putea fii veche dar nici eu nu aveam de unde sa stiu de ea intrucat la randul meu am achizitionat laptopul tot prin o licitatie online de pe un site international , eu nu am testat produsul la cumparare.
Laptop second hand
ralu192000
Buna ziua,
Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru ca nu stiu ce drepturi am in urmatoarea situatie: am cumparat acum 2 luni un laptop second hand cu garantie ... (vezi toată discuția)