avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters181736

Activitate ContSters181736

sim05 a scris:

Dave, carmen eu zic ca nu tb sa fim rautaciosi. Sunt pers care poate ar fi vrut sa participe la discutii dar timpul nu le-a permis, altele care probabil au considerat ca nu le ajuta aceste discutii si au preferat numai pregatire individuala, altii care au urmarit topic-ul.
Eu sincer am participat pt ca am avut timp, am constatat ca ma ajuta la fixarea cunostintelor si pt ca era a doua oara.
Asta e, ce sa facem e randul lor sa posteze pe forum-ul asta.


N-a zis nimeni sa nu posteze. E un forum liber.
Eu cred totusi ca ai inteles foarte bine care era problema.
Pana la urma vorba ta... noi nu prea mai avem ce cauta pe topicul asta.
sim05 a scris:

Lasa-i dave sa-si arate puterile ca suntem destul de destepti sa nu-i bagam in seama.
Legat de concursul dintre talharie si violare de domiciliu tin sa-i spun ca in 2005 ICCJ avea alta parere. A dat o decizie de indrumare in sensul de a nu se retine concurs ideal si prin RIL se stabileste contrariul. Acum normal si logic e ce s-a stabilit prin RIL, dar in 2005 a tb sa ne aducem argumente care nu aveau nici un fundament ca n-ar fi concurs.



Tot respectul pt notele pe care le-au luat si pt. faptul ca vor fi magistrati. Asta nu le-o poate lua nimeni si merita toate felicitarile. Mai ales dupa un asemenea examen.
Doar ca au ales un moment tare nepotrivit pt a face anumite aprecieri. Cu atat mai mult cu cat au aparut pe acest topic abia acum, dupa examen. De unde nevoia asta brusca de a impartasi experiente aici?
mariana_en a scris:

pai vezi, mai omule, cine dracu te pune sa inveti atat?? ce-ti trebuie spete, practica judiciara, grile etc...s-ar parea ca e suficient sa stii diferenta intre infr contra pers si cele contra patrimoniului, si-ai sarit de 8. mai stii si la ce se refera legea 10?? esti in top, neica...daca ai citit si ce scrie stiu-eu -cine de legea 247, deja dai lectii


Ce sa-i faci mai Mariana... unii sunt batuti in cap si trebuie sa traga la jug in timp ce altora le e suficient sa citeasca tablele de materii ale codurilor si iau examenul fluierand.
adrianradu.bv a scris:

Salut din nou... Nu vreau sa para deplasat ce va spun eu, dar sincer eu nu am crezut niciodata ca este suficient sa fii o biblioteca ambulanta de drept... In special in cazul intrebarilor lui udroiu, cred ca trebuie sa urmaresti sa intelegi atat atunci cand inveti, cat mai ales atunci cand faci grile si descoperi minusuri in pregatire, ce a vrut sa spuna legiuitorul... Ca sa ma fac inteles, va dau exemplul legat de succesiunea L112, L10 si L247. Aceste 3 legi desi au creat multe probleme in practica, totusi legiuitorul a urmarit sa protejeze raporturi juridice diferite: prin L112 a protejat chiriasii, prin L10 a protejat fostii proprietari deposedati abuziv de stat, iar prin L247 a venit tot in sprijinul proprietarilor, dar tinand cont de securitatea raporturilor juridice protejate de cedo (adica daca L10 a stabilit un termen imperativ si special de repunere in termenul de acceptare a succesiunii, atunci ar trebui ca instantele sa il respecte). Situatia eu am vazut-o oarecum asemanatoare obiectului juridic al infractiunilor. Ca sa fiu si mai precis: infractiunea de violare de domiciliu (care protejeaza o libertate a persoanei) poate intra in concurs ideal cu talharia (care protejeaza patrimoniul si persoana) tocmai pentru ca ele protejeaza obiecte juridice distincte. In schimb tainuirea (sub forma primirii, dobandirii) nu poate intra in concurs ideal cu infractiunea de complicitate la delapidare (sub forma traficarii), tocmai pentru ca ele protejeaza acelasi obiect juridic, patrimoniul.
Asta este parerea mea si vad ca astfel au inteles si examinatorii problemele.
V-am spus, nu doresc sa considerati parerea mea deplasata. Chiar daca am 8,30, am emotii mari pentru ca sunt convins ca vor fi si alte note mai mari si de aceea urmaresc forumul asta, sa vad ce alte note mai sunt la procurori.


Asta e modul tau de a ne sugera ca degeaba omul baga informatie in el cu basculanta daca e prost si nu intelege ce citeste?
Oamenii care sunt suparati pe aici au picat examenul din alte motive decat cel pe care-l avansezi tu. Toate explicatiile tale privind obiectul juridic al infractiunii sunt cunoscute de cei de aici. Nu e stiinta rachetelor. Cam faci teoria batului de chibrit. Si asta intr-un moment extrem de nepotrivit.
Ori esti rautacios, ori esti lipsit de tact. In ambele situatii e la fel de nasol.
sim05 a scris:

cred ca ar fi tb sa incep si mai tarziu pt ca ajungi sa te saturi de ele si inainte de ex cd chiar ar tb sa trei prin ele poti constata ca nu mai ai resurse si iti vine sa faci avioane la copii din ele.


Probabil ca asta mi s-a intamplat mie. I-am tot spus sotiei in ultimile 3 saptamani ca niciodata nu am avut un ritm atat de prost in perioada imediat dinainte de examen.
Poate ca ar fi trebuit sa ma apuc doar cu 4-5 luni inainte, nu stiu.
Stiu doar ca cel mai prost ritm l-am avut chiar inainte de examen, adica exact atunci cand conta cel mai mult. Atunci trebuia sa fiu cel mai in priza.
Pot spune ca, mai ales in ultimele 10 zile, imi venea sa ma urc pe pereti. M-as fi uitat la orice panarama de serial TV la care altfel nu m-as fi uitat niciodata.
Ma rog... acuma e deja prea tarziu.
Eu astept sa intre cineva aici si sa ridice potul.
Parerea mea e ca 3 luni sunt deja multe. Pe cand un nou user care a dat prima data, a invatat doar o luna si facut doar de 8,80 si are mari emotii daca intra sau nu?
Julia79 a scris:


Spuneam ieri ca e un RIL pe chestia asta publicat in 12.10.2011. Identica speta.

Citez: ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE


În numele legii


D E C I D E:

Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi stabileşte că:

Hotărârile definitive în care persoana condamnată nu este autorul infracţiunii, o altă persoană utilizând în mod fraudulos identitatea celui condamnat, sunt supuse cazului de revizuire prevăzut de art. 394 alin. 1 lit. a) din Codul de procedură penală.

Hotărârile definitive prin care o persoană care a săvârşit o infracţiune şi uzând în mod fraudulos de identitatea altei persoane sau a unei persoane inexistente a fost condamnată sub o identitate nereală sunt supuse cazului de contestaţie la executare prevăzut de art. 461 lit. d) teza a II-a din Codul de procedură penală, ce vizează orice alt incident ivit în cursul executării.

Obligatorie, potrivit art. 4145 alin. 4 din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 6 iunie 2011.

A fost, totusi, o controversa pana la solutionarea prin Ril - unele instante foloseau revizuirea. Deci chiar au fost cazuri, insa ma intreb: nu este o intrebare din categoria "controverse"?



Dar cum e posibil sa faci un subiect dupa un RIL publicat dupa anuntarea examenului?
Sau se ia in considerare data la care a fost pronuntat?
Sentimentul meu e ca, pe masura ce dai mai mare importanta acestui examen scad sansele tale sa fii "in plenitudinea fortelor" in cele 4 ore.
Cu cat il privesti mai relaxat (in conditiile in care l-ai pregatit serios) cu atat ai randament mai bun in examen. Diferenta acolo se face.
Sunt oameni care pot sa faca treaba asta si care iau mult mai usor decat altii un asemenea examen tocmai din acest motiv.
Din pacate eu am perceput de fiecare data acest concurs ca fiind aproape "vital" iar asta s-a vazut in rezultate.
A fost ultimul concurs pe care l-am dat "in formula asta".
O sa iau pauza o vreme.
Poate vreodata, daca o sa se mai organizeze in viitor iar eu o sa fiu in alta postura, o sa mai incerc.
Dar din pozitia actuala e exclus.
mariana_en a scris:

@artax: la ce note se intrevad...n-ai prea fi in coada listei...


Probabil ca ei vad acum cate lucrari sunt peste 7.00
Daca nu au 40 de lucrari cu note peste 7.00, vor admite cateva constestatii ca sa se umple locurile.
Daca insa exista 40 de oameni cu note peste 7 vor respinge toate contestatiile pt ca si-au facut numarul.
Asta e parerea mea.
S-a mai intamplat treaba asta in nov. 2008 la concursul direct pe post si in august 2010 la INM.
Au anulat cate 6-7 intrebari ca sa aiba macar cativa intrati.
Oricum, este primul examen la care am sentimentul ca am mers (majoritatea dintre noi) doar "ca sa fim la numar" .
Nu am dovezi in privinta asta, sper sa ma insel, dar in acest moment e pur si simplu ceea ce simt.
Si mai simt ca e posibil sa mai invat inca un an si sa ma trezesc ca ajung sa cobor la 4,50.
Mi se pare absurd ca acum, dupa un an de invatat in care am facut tot ceea ce nu reusisem sa fac pt examenele precedente (trecut de 2 sau chiar 3 ori prin fiecare materie, citit din 2-3 autori in paralel, citit foarte multa practica, facut grile, inclusiv o buna parte din CEDO) sa ajung sa iau mai putin decat am luat la examene la care m-am dus cu doar 2 materii facute cat de cat serios, o a-3 a materie doar citita superficial iar a 4-a (procedura penala) complet neatinsa.
Efectiv am sentimentul ca daca mai invat in stilul asta un an risc sa iau cea mai mica nota pe care am luat-o vreodata.
P.S. Oricare dintre noi e in stare sa faca subiecte pt. un astfel de examen asa incat sa nu ia nimeni peste 7.00.
Nu e mare filosofie.
sim05 a scris:

Dave se refera la faptul ca singura modalitate de a acede in magistratura sa fie admiterea INM.


Dap, asta am vrut sa zic...
Nu vreau sa se intample asta dar ma tem ca e inevitabil. Se pare ca asta se vrea.