avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate adi0l

Activitate adi0l

Răspuns la discuția Scutire de impozit
OK, deci din cate inteleg, angajatorul este OBLIGAT sa dea impozitul de 16% angajatului.
Ce se intampla in cazul in care o companie care indeplineste conditiile de scutire nu ofera angajatului salariul net care sa cuprinda si impozitul de 16%? Pe exemplul Dvs. angajatorul ofera salariul net de 1424 si nu de 1670 cat ar trebui de fapt - tinand cont si de scutire.
[EDITAT CITAT- incalca pct. 2.6 din Regulament]

Cand am zis "salariul brut nu continea si impozitul de 16%" ma refeream la faptul ca salariul brut reprezenta salariul net (cel negociat cu angajatorul) + taxe, dar fara impozitul de 16% - angajatorul fiind constient ca sunt scutit de acesta.

Acum, pe exemplul dvs., angajatorul este obligat ca suma de 246 de lei sa o dea angajatului sau o pastreaza angajatorul in cazul in care firma indeplineste conditiile pentru scutirea de impozit?

In situatia descrisa de mine in primul mesaj, putem presupune ca am negociat salariul net de 1424 lei, pe contractul de munca am brutul de 2000 de lei DAR eu ar trebui sa fiu scutit de impozitul de 16%. Deci intrebarea e ce se intampla cu cei 246 de lei? Sper ca se intelege dilema mea :).
LIVIU NISTEA a scris:

Impozitul pe veniturile din salarii ajunge in buzunarul statului.

Si zapada e alba... Mi-am dat si eu seama ca ajunge la stat.
Sa pun altfel intrebarea. Avand in vedere ca din brut nu ar trebui sa mi se scada cei 16% impozit (pentru ca beneficiez de scutire), nu ar fi logic ca pe card sa imi intre SalariulBrut - CAS - CASS? E posibil ca impozitul (de care repet, sunt scutit) sa ramana la firma?
Buna ziua,
Lucrez in IT (diploma de inginer Poli - Calculatoare) si as avea ceva intrebari legate de scutirea de impozit.
Ideea este ca in momentul in care m-am angajat la o noua companie, am negociat salariul pe care ar urma sa il primesc in mana. Ceea ce am observat, este ca pe contractul de munca, salariul brut contine salariul net + cei 16% impozit + restul de 16% (CAS + CASS) ceea ce nu se intampla la vechea companie (salariul brut nu continea si impozitul de 16%). Din cate am inteles, firma indeplineste toate conditiile pentru scutirea angajatilor de impozit. Intrebarea este: ce se intampla cu impozitul de 16% in situatia asta? In buzunarul cui ar trebui sa ajunga?
Multumesc.
Răspuns la discuția Licenta Adobe Flash
BX a scris:

Vor trebui sa demonstreze ca acel site a fost creat in adobe flash, ceea ce e cam SF de dovedit, iar prin absurd daca ar vrea sa faca asta, ati putea veni cu argumentul ca nu l-ati facut dvs. In plus, flash player-ul care-i folosit la vizualizarea anumitor componente flash dintr-un site e disponibil gratuit, la fel cum sunt si aplicatii gratuite de creare de flash.
Oricum, stati linistit.

De demonstrat ca este realizat in Adobe Flash nu este greu... nu cred ca mai exista alte medii de dezvoltare capabile de ce e capabil Adobe Flash, deci greu nu este.

Multumesc de raspuns.

Numai bine,
Adrian
Buna ziua,

Sa ne imaginam urmatorul scenariu:
- eu doresc sa realizez un site in Adobe Flash;
- nu am licenta pentru Adobe Flash;
- postez acest site pe net pentru a fi folosit de toata lumea (sa zicem ca pe acest site se pot adauga niste anunturi), toate facilitatile fiind oferite gratuit.

Acum intrebarea este: exista posibilitatea sa fiu intrebat de cineva ce licenta am folosit pentru a realiza acel site, avand in vedere ca eu nu am firma si acel site nu imi aduce niciun venit?

Multumesc,
Adrian