avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licenta Adobe Flash
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licenta Adobe Flash

Buna ziua,

Sa ne imaginam urmatorul scenariu:
- eu doresc sa realizez un site in Adobe Flash;
- nu am licenta pentru Adobe Flash;
- postez acest site pe net pentru a fi folosit de toata lumea (sa zicem ca pe acest site se pot adauga niste anunturi), toate facilitatile fiind oferite gratuit.

Acum intrebarea este: exista posibilitatea sa fiu intrebat de cineva ce licenta am folosit pentru a realiza acel site, avand in vedere ca eu nu am firma si acel site nu imi aduce niciun venit?

Multumesc,
Adrian

Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:10, 17 Decembrie 2010
Vor trebui sa demonstreze ca acel site a fost creat in adobe flash, ceea ce e cam SF de dovedit, iar prin absurd daca ar vrea sa faca asta, ati putea veni cu argumentul ca nu l-ati facut dvs. In plus, flash player-ul care-i folosit la vizualizarea anumitor componente flash dintr-un site e disponibil gratuit, la fel cum sunt si aplicatii gratuite de creare de flash.
Oricum, stati linistit.
BX a scris:

Vor trebui sa demonstreze ca acel site a fost creat in adobe flash, ceea ce e cam SF de dovedit, iar prin absurd daca ar vrea sa faca asta, ati putea veni cu argumentul ca nu l-ati facut dvs. In plus, flash player-ul care-i folosit la vizualizarea anumitor componente flash dintr-un site e disponibil gratuit, la fel cum sunt si aplicatii gratuite de creare de flash.
Oricum, stati linistit.

De demonstrat ca este realizat in Adobe Flash nu este greu... nu cred ca mai exista alte medii de dezvoltare capabile de ce e capabil Adobe Flash, deci greu nu este.

Multumesc de raspuns.

Numai bine,
Adrian
Pentru orice exista alternative gratis.
In cazul astora:
Adobe Photoshop - The Gimp
Adobe Dreamweaver - NVU
Adobe Premiere - Avidemux
Adobe Reader - Foxit PDF Reader
Adobe Flash - SMIL
:) Exista implementari deschise de Flash, foarte adevarat. Insa facilitatile nu sunt comparabile inca, fiind vorba de o tehnologie proprietara care trebuie reversed engineered.

Nu vi se poate intampla nimic, pentru ca Adobe nu are vreun drept de a solicita site-urilor in Flash sa dovedeasca licenta programatorului care le-a realizat. Nu exista o suspiciune rezonabila in acest sens si atunci detinatorul site-ului nu poate fi "chestionat", si mai departe sa ajunga la dumneavoastra in solidar.

Daca aveti o firma de web design cunoscuta pentru realizari in Flash, va puteti pomeni cu BSA la usa si atunci va trebui sa indicati ca pe calculatoarele firmei se folosesc programe licentiate.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licente programe si software titus_steel titus_steel Buna ziua , doresc sa infintez un srl , si vreau sa stiu pentru ce programe sunt obligat sa am licenta in afara de windows ? Gen abobe flash player , abobe ... (vezi toată discuția)
Licente programe Daniela2172 Daniela2172 buna ziua. va rog frumos daca stie cineva care sunt programele ( soft si so) care necesita cumparare de licenta. eu stiu ca trebuie pentru windows si office. ... (vezi toată discuția)
Anti piraterie hannybal hannybal Va salut! Cunosc pe cineva care lucreaza undeva cu functia de \\"Operator Calculatoare si retele\\" . Acolo se ocupa printre altele cu suport it, mentenanta ... (vezi toată discuția)