avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate MarianMT

Activitate MarianMT

Răspuns la discuția Amenda parcare Herastrau
La data de 25.11.2010, am fost sancționat cu amenda în valoare de 3000 lei pentru faptul că în ziua de 14.11.2010, pe aleea Miorița din parcul Herăstrău, am circulat și staționat pe aleea Miorița din parcul Herăstrău.

Va atasez un fragment din contestatia pe care am depus-o la judecatorie.

Locul de staționare consemnat în procesul verbal menționat mai sus, “Aleea Miorița” nu este și locul unde se afla staționat autoturismul în speță. În fapt, locul în care am staționat autoturismul de mai sus se află pe șoseaua Kiseleff așa cum este ușor de observat pe harta pe care o anexez și care este publicată și pe site-ul oficial al Primăriei Generale a Capitalei.
În zona staționării, menționată mai sus, nu sunt elemente vizibile care să descurajeze eventualele contravenții așa cum prevede art.4 din Hotărârea CGMB nr.114/2004. Nu sunt indicatoare de interzicere a accesului auto în parc, nu sunt panouri prin care se fac cunoscute restricțiile și în baza căror legi sunt aplicate, nu sunt montate bariere care să împiedice accesul auto. De-a lungul trotuarului nu sunt garduri metalice sau garduri vii care sa descurajeze călcarea pe spațiile verzi neamenajate. Cu toate acestea, amenzile aplicate în parcul Herăstrău sunt de 100 de ori mai mari decât amenzile prevăzute pentru faptele similare săvârșite în alt parc din București.
Menționez că în zona parcului IOR, unde sunt suficiente locuri de parcare amenajate de primărie, gratuite, si există suficiente elemente de descurajare a accesului cu autovehiculele în parc, este prevăzută o amenda contravențională, în baza Hotărârii 102/2001 a Consiliului General al Municipiului București, cu o valoare cuprinsă între 400.000 - 500.000 lei, în comparație cu aceiași faptă săvârșită în Parcul Herăstrău și sancționata cu o amenda cuprinsă între 30.000.000 – 50.000.000 lei aplicată în Baza Hotărârii 114/2004 a aceluiași Consiliu General al Municipiului București.