avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate feliciaiva

Activitate feliciaiva

Răspuns la discuția Procura unui minor
va multumesc,as dori sa aflu daca mergand la Consulatul Roman din Bologna pentru a face procurile speciale mi le elibereaza in aceeasi zi ?sau trebuie sa ma reintorc din nou la Bologna?
va multumesc frumos,asa este cum spuneti ,daca se poate si vreti sa ma ajutati ,as dori si eu un model de procura speciala pentru pasaportul individual si pentru acordul meu pentru a sti eu sa-i spun notarului italian ceea ce el va trebuii sa scrie ,va multumesc frumos.
va multumesc ,nu stiu daca ati urmarit de la inceput intrebarile mele si situatia mea ,dar as vrea sa va rog daca se poate sa-mi trimiteti un model de procura pe care eu trebuie sa o fac la notarul italian care este valabila si in Romania?
va multumesc ,maine o sa merg sa intreb notarul italian si mai am o singura intrebare la Dvs.in cazul in care eu nu pot ajunge la Consulat se poate prezenta o avocata pentru a obtine cele doua procuri:1.pentru pasaportul individual;2.procura speciala ce se refera la acordul parintilor?va multumesc
va multumesc frumos,aveti idee cat m-ar costa sa fac aceasta procura in Italia ?si in cat timp este gata?
buna ziua tuturor,vreau sa ma lamuriti si pe mine la o intrebare de ce avocatii de aici din Italia care se ocupa de noi romani din strainatate cu documente etc.eu acum vorbesc de situatia mea ,nu este de acord sa merg la un notar italian sa fac procura afirmandu-mi:Nu mergeti la notari italieni pentru efectuarea actelor romanesti! Aceste acte nu au completa valoare decat apostilate si legalizate la Consulat.
Astfel incat recomandarea mea pentru romanii din Italia este sa se adreseze doar Consulatului roman in Italia pentru intocmiri de acte si legalizari.

Potrivit legii:
Declaratiile trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine,
Eu nu am timp sa merg la Consulat ,este vreo problema daca fac procura la un notar italian?va rog frumos sa-mi raspundeti la aceasta intrebare ,procura trebuie sa o fac maine ,va multumesc
va multumesc frumos pentru raspuns,as dori sa stiu daca data intoarcerii fetite trebuie sa fie o data stabila sau un interval(13-15 septembrie)? si mi s-a spus ca aceasta declaratie o pot face la un notar in orasul unde locuiesc eu (tradusa si legalizata)
va multumesc frumos pentru raspunsurile acordate,as dori sa stiu in cazul meu ,ce fel de procura pot face?(speciala,simpla...)
va multumesc frumos pentru raspuns ,dar perioada in care va sta fetita in Italia ,va trebuie sa corespunda cu data scrisa si de mine si de tatal fetitei,nu?iar pentru pasaport cum pot proceda?
fostul concubin cu care am o fetita de sase anisori a inceput sa ma ameninte prin telefon din cauza ca eu nu sunt de acord cu procura fetitei ,i-am explicat tot ce mi-ati spus DVS.in legatura cu procura ,ca trebuie sa mergem impreuna la consulat sau la Ambsada iar el mi-a spus ca nu poate veni la Ambasada ca este departe de unde locuieste el si ca s-a interesat in zona unde locuieste si o poate da si de acolo?se poate da procura din zona unde locuiesti?fara a merge la Ambasada?si as dori sa stiu cum sa procedez in legatura cu amenintarile prin telefon cum pot proceda ,asta ar fi singura dovada la un proces?