avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate Babic

Activitate Babic

Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Acum, in societatea in care traim, in anul de gratie 2014, NU SE POT VINDE PRODUSE FARA CANTAR !
Da, poti sa cumperi o legatura de marar de la batrana din colt cu 1 Leu, este o intelegere ad-hoc, de bun simt, dar in afara legii. Dar daca vrei 3 fire de marar si 2 de patrunjel, si vrei si un pret cat de cat corect, ai cam incurcat-o pe batrana :)

Aceasta firma T, sub obladuirea lui ANRSC, imi vinde mie marar cu pret mare si vecinului meu, care ii este prieten, patrunjel cu pret mic, fara sa masoare ceva (pentru ca nu poate). Lipseste bunul simt din aceasta tranzactie cu firma T, dar apare cadrul legal: o Lege aprobata orbeste de alesii nostri, cei pe care ii stim cu totii ... smecheri si destepti pentru ei, nu pentru prostime.
Da, eu sunt prostimea, cea care nu intelege cum poti calcula caldura dintr-un apartament, in timp ce repartitorul se afla in apartamentul vecin. Multumesc, doamna Elga.

Astept sa imi spuneti cum va fi fost reziliat in blocul dvs contractul cu firma de repartitoare.
Cu stima,
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
@elga.
Ce face negustorul daca a cumparat cu 1000 de lei doua feluri de fruncte: 80 de prune si 70 de mere ?? Cum formeaza pretul ? Cum il convinge pe cumparator ? Cum il convinge pe Fisc ? ca 1 leu pruna si 10 lei marul este pretul corect ?
Are nevoie de cantar doamna, de unitate de masura.

Eu trebuie sa platesc bani grei stimata doamna din aceste aproximari ale firmei de repartitoare. Mai mult, sunt actionat in judecata stimata doamna ca indraznesc sa nu platesc surplusul. Mai mult, 67% dintre proprietari am contestat, am declarat in scris ca dorim rezilierea contractului. Imi pare rau de dl Presedinte al AP ca refuza a da curs deciziei noastre. Cred ca este "vrajit". Ma rog, treaba lui.

@darida.
Ceea ce ati scris este perfect valabil, concret, clar. Va multumesc.

rectificare:
Ceea ce SCRIETI este perfect valabil, concret, clar. Va multumesc inca o data.
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
La noi sunt adunate mai multe astfel incat la un moment dat se va sparge buba.

1. Contractul a fost cerut si semnat de/pentru 5 persoane. Celelalte 10 familii am cerut in scris conducerii AP sa rezilieze contractul. Acesta refuza. Pana cand ?
Am ajuns la 3 Adunari Generale in care am hotarat cu majoritate sa se rezilieze acest contract ! Am solicitat copia ultimei Sedinte si nu am primit-o ! Am solicitat ajutor si suport la Serviciul specializat al Primariei de la inceputul lunii Decembrie si inca asteptam...

2. Chiar in conditiile in care acest contract ar fi incheiat legal, am ajuns la concluzia ca aceste calcule nu respecta ord 343 ! Se ascund in spatele lui. Cine se opune primeste o amenda "legala". In cazul meu, firma T aplica art 17 litera a) folosind un SET care nu a fost niciodata masurat in apartamentele noastre ! AR FI TREBUIT SA SE APLICE LITERA b) adica acel 10% peste cel mai mare "consum". Domnule @grandanat inteleg ce spuneti, insa nu este cazul nostru: peste cel mai mare consum sa ii spunem real se aplica abuziv un "SET" neverificat. Am vazut hartiile lor si nu apare acel 300 - 600 unitati pe un singur calorifer.
Daca situatia de pe scara noastra ar fi fost clara si conform legii, eheei, demult mi-ar fi raspuns la adrese. Insa ei mentin o tacere suspecta.

3.Cel mai mare rau este provocat de dezechilibrele hidraulice din sistemul termic al blocului.
Zgomote si trepidatii, consum exagerat la gigacalorimetrul din subsol.
NU AU DOCUMENTE CARE SA ARATE CA AU FACUT ECHILIBRARE !

Minciuna are picioare scurte, ii vom dovedi. Si vor plati efortul si supararea pricinuita.

Problema cea mare este ca in Romania se accepta o astfel de situatie de catre Autoritati, de catre Executiv. Probabil "Alesii" nostri nu sunt in masura sa inteleaga ceva din ceea ce voteaza, nu au capacitatea si educatia necesara. In aceste conditii ce ar fi de facut sa ne relaxam ? Pierdem cu totii, ne punem in pericol viitorul.

Darida, ne putem adresa Avocatului Poporului pentru a se elimina acest sistem numit repartitor ?

Domnule @grandanat, doamna @elga fac o ultima precizare ref grosolanul abuz Dec 2013:
- apt 51 mp plateste 450 lei (fara repartitoare = pausal) = 8,82 lei / mp
- apt 61 mp plateste 780 lei (fara repartitoare = pausal) = 12,38 lei / mp,
fara legatura cu vreun "consum" maxim al unui calorifer pierdut prin bloc ...
Asta este smecheria firmei T. pe care am observat-o in toata Constanta, il rasplateste pe cel care aduce sau care "tine" contractul in vigoare si ii amedeaza pe cei care se opun.
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Buna ziua, Am primit "amenda" pentru caldura "consumata" in luna Decembrie!
Citez din Listele de Plata:
- apt CU repartitoare: 145, 189, 207, 219, 239, 245, 273, 291 lei.
- pausal, FARA rep - apt cu 51 mp utili incalziti: 463, 447, 482 lei
- pausal, FARA rep - apt cu 63 mp utili incalziti: 732, 771, 777 lei !
Ceva este putred in Danemarca.
Am facut a 14-a Contestatie scrisa adresata conducerii AP. Si catre Primarie.
Ne vom adresa si ANRSC. Mai sunt alte Institutii care pot sa ia atitudine ?
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
darida, aveti perfecta dreptate, va multumesc.

dle grandanat, in cazul nostru se aplica formula de la lit b) a art 17 din ord 343: Rj max = cel mai mare nr de unitati al unui APT din cele 8 impartit la supraf utila a acelui apt ! Si inmultit cu 1,1. Adica majorat cu 10%.
Daca mai tinem cont de faptul ca din cei 145 lei, aprox 67 lei sunt cheltuieli comune, atunci baza la care se aplica procentul de 10% este si mai mica !

dna elga, dvs vreti sa imi sugerati faptul ca acest contract poate fi reziliat doar cu acordul celor de la scara A ? 5 familii de la sc C semneaza un contract si numai 45 de familli pot sa il rezilieze ? este o chestiune de bun simt pana la urma: scara C decide atat semnarea cat si rezilierea.

este evident ca suntem victime ale firmelor de repartitoare.
413 lei ? sunt curios cat imi vor "aloca" in luna decembrie :)
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Contractul a fost semnat pe furis, pentru doar 5 familii. Au recunoscut si in scris. Acum sunt 8. (am anunat anterior cum au fost racolati inca 3 apt).
NIMENI nu a intrat la mine in casa pentru a verifica situatia actuala fata de situatia din Proiectul termic al blocului. Inventariere ? Echilibrare hidraulica ? Vise.

Eu am o coloana din polipropilena si o alta coloana ascunsa in cofrag de rigips. Eu am izolat termic apartamentul inca din 2010. Nici unul dintre cei cu repartitoare nu are izolatie termica exterioara. Daca ies afara sa verific, cred ca unii nici geamuri termopan nu au.
Credeti ca a tinut cont firma T despre aceste aspecte ? Din 2011 ar fi spus ceva!

Presedintele este primul care se opune si refuza a solicita un raspuns la cele 13 Contestatii scrise. Nu pricep de ce. Ar fi trebuit sa fie impartial.
Ca urmare, ne aflam in Instanta, 8 persoane semnatare si 2 mutual, in vederea rezilierii Contractului.
EXISTA 10 semnaturi din 15 posibile care AU HOTARAT REZILIEREA.
De ce Presedintele care locuieste la scara B refuza sa dea curs Hotararii celor de la sc.C ??
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Eu nu am conventie individuala.
Eu nu am repartitoare montate pe calorifere.
Cel mai mare "consum" "calculat" unui apt de pe scara noastra este de 145 lei ptr 51 mp utili incalziti. Mi s-a afisat suma de 413 lei reprezentand cheltuieli caldura. Cum s-a calculat ? Nimeni din conducerea Asociatie nu stie si nici nu vrea sa afle cum.
Se invoca aberatia de Ord 343.

Citim in Ord 343 la art 17: "Ptr aptr necontorizate, cheltuielile de caldura se calculeaza in functie de citirile celorlalte repartitoare (!). a) Daca se cunoasate SET ... b) Daca nu se cunoaste SET, aplicam 10% peste cel mai mare consum.
EI BINE, APLICAND 10% PESTE 145 LEI VOM OBTINE ... 160 ?? Doamne, gresit ! Firma T obtine 413 lei, utilizand un calcul secret, numai de ei stiut. Aplici 10% peste 145 si obtii 413. Asta da matematica. Una se scrie in Ord 343, alta apare pe Lista de Plata.
Vi se pare corect, tovarase krystal ?
Domnule grandanat, nu este vorba de "specialisti" ci de reavointa. Cu ce este sutinuta reaua-vointa ? Cu bani. Fara a putea sa dovedesc ceva, doar deduc logic.

Deci "calcul" gresit cu bunastiinta. In acest fel au fost fortati 3 proprietari sa accepte semnarea de conventii.
La inceput, in 2011 contractul a fost semnat doar ptr 5 familii, am primit raspuns scris, negru pe alb! Normal, cei 5 aveau f putin de plata, exact ca acum: 67 lei, 76 lei, 82, 83 lei. Restul aveam MULT, ca acum. Feb 2012: dupa ce i s-a afisat d-lui pensionar suma de 497 lei ptr 41 mp, acesta a incuviintat sa accepte repartitoarele. Acum are doar 94 lei de plata ptr luna Noiembrie. Etc. Mai priviti o data sumele de plata postate anterior si veti intelege.

CA SA DOVEDESTI EFICIENTA REPARTITOARELOR AI NEVOIE SA FALSIFICI CALCULELE.
Cum spunea si darida, prin peretii blocurilor noastre se face un schimb MASIV de caldura, cu 80% mai mare decat spre exteriorul blocului. Lejer obtii 18-20 grade fara sa deschizi caloriferele. Multe de spus.

Ce este de facut pentru normalizarea situatiei ? ......

O ultima observatie, pentru a sesiza aura negativa a repartitoarelor. (atentie dna elga)
Acum aprox 15 ani au aparut contoarele individuale de apa. Indicatiile lor arata metri cubi consumati, iar eroarea aparatului este marcata pe fiecare ceas, pe certificatele acestora.
AU EXISTAT ASTFEL DE DISCUTII ? DELOC. Asta pentru ca erorile de MASURARE sunt acceptatbile si lumea a fost multumita.
In cazul repartitoarelor - CARE NU SUNT APARATE DE MASURA ! - erorile de calcul sunt atat de mari si de evidente incat au nemultumit MAREA MAJORITATE a cetatenilor.

Intrebarea este DE CE AUTORITATILE STATULUI PERMIT O ASTFEL DE SITUATIE ?

Doamna ANRSC, cum mi s-a calculat suma de 413 lei, cata vreme celui mai risipitor mana larga repartitorist i s-a "citit" suma de 145 lei ? (inclusiv parti comune, coloane, he, he !)
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
"Calculele" de la scara C sunt efectuate de catre firma T, fara ca timp de 3 ani sa primim vreo explicatie asupra formulelor aplicate. Am deschis Ord.343 si am citit: se aplica 10% peste cel mai mare "consum" citit la repartitoare. Nici vorba despre acest 10%, ei au folosit 300% !
Astfel incat, in fiecare luna de iarna AM CONTESTAT LISTELE SI AM SOLICITAT IN SCRIS EXPLICATII.
Presedintele ne trateaza cu un refuz incostient, as putea spune. Nu stiu ce are de castigat cu aceasta pozitie, insa imi este frica si sa ma gandesc la ce are de pierdut dupa ce acest contract va fi fost reziliat.

Eliminam comparatia cu scara A - desi conditiile sunt similare intre A si C - si ne rezumam la scara C. Cel mai mare "consum" citit este cel de la repartitoarele apt. 38 / 51 mp = 145 lei.
Cum s-a ajuns la 413 lei cost caldura ptr 63 mp ?
Se face cumva un abuz celor care se impotrivesc repartitoarelor ? Mi se baga pe gat niste sume uriase doar doar voi renunta ?
Precizare: aceste sume nu contin subventii, reprezinta doar cheltuieli de caldura.

O ultima intrebare: cine, ce institutie ar fi in masura sa verifice modul de calcul al sumelor de peste 400 lei ? anrcs ar putea sa demareze o ancheta la firma T din Constanta ?
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Buna ziua,
Revin cu rugaminte catre d-na Elga, dl.Grecu, dl Grandanat de a comenta pe scurt calculul efectuat de firma T si afisat de AP ptr luna Noiembrie 2013, scara C:

ap.31 / 51mp: 240 lei ..........vs ....... scara A / ap.1 / 51 mp = 150 lei (pausal = mp utili)
ap.32 / 63mp: 408 lei ..........vs ....... scara A / ap.1 / 51 mp = 185 lei (pausal = mp utili)
ap.33 / 41mp: 67 lei (repartitor)
ap.34 / 63mp: 388 lei
ap.35 / 51mp: 76 lei (repartitor)
ap.36 / 51mp: 248 lei
ap.37 / 63mp: 413 lei
ap.38 / 51mp: 146 lei (repartitor)
ap.39 / 51mp: 123 lei (repartitor)
ap.40 / 63mp: 113 lei (repartitor)
ap.41 / 51mp: 82 lei (repartitor)
ap.42 / 51mp: 83 lei (repartitor)
ap.43 / 63mp: 300 lei
ap.44 / 51mp: 94 lei (repartitor)
ap.45 / 51mp: 255 lei

Cate o simpla observatie, va multumesc.

Voi reveni cat de curand si cu "calculele" Listelelor ptr Decembrie 2013.
Răspuns la discuția reziliere contract repartitoare
Multumesc mult !
Am remarcat si Plangerea Prealabila initiata de catre FAPR.
Speram ca se va face lumina.
Cu stima,