avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate nek4you

Activitate nek4you

Răspuns la discuția numar persoane la intretinere
Da aveti dreptate sunt foarte implicat in aceasta deoarece m-i se pare aberant ca la intretinerea LUNII OCTOMBRIE sa fie trecute 4 persoane . Am trecut de nenumarate ori pe la apartament , am vb cu administratorul telefonic , eu ii platesc lunar intretinerea si ma trezesc IN DECEMBRIE ca am de platit pt 4 persoane PENTRU OCTOMBRIE ? CUM VINE ASTA ?

ADICA IN SEPTEMBRIE , OCTOMBRIE , NOIEMBRIE NU AU FOST RECLAMATII ? De ce administratorul nu mi-a spus nimic in toate aceste luni ?

Sunt de acord ca poate au vecinii dreptate .De ce nu ? Trebuie verificat . Dar sa iei o decizie pompieristica de gura ( Atentie -UNUI vecin ) !!!

Răspuns la discuția numar persoane la intretinere
va multumesc pentru raspunsuri .

Punctul 1

Am citit totusi legea 230/2007 cat si Hg 1588 ..La articolul 17 litera R spune urmatoarele : CE stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii general.

Cum pot ei dovedi faptul ca stau 2, 4 sau mai multe persoane mai mult de 15 zile ?

ma gandesc ca trebuie martori ,declaratii .
,
Eu pot declara ca cele 2 chiriase locuiesc acolo , le inscriu in cartea imobilului , nu declar in ce calitate locuiesc acolo .

Punctul 2
Eu cat si sotia mea locuim la alta adresa .Nu am flotant pentru acea adresa , platesc intretinere cf nr de persoane , dar nu sunt inscris in cartea imobilului .

Intrebarea este :
Daca eu le declar pe fete ca locuind in apartamentul meu , nu cumva admin are baza legala sa treaca 4 persoane pe baza faptului ca eu si sotia mea nu avem dovada faptului ca locuim in alta parte ?
Am urmatoarea situatie : la intretinerea aferenta lunii octombrie m-am trezit ca trebuie sa platesc intretinerea pentru 4 persoane si nu pentru 2 cat locuiesc acolo. Am cerut lamuriri administratorului si raspunsul acestuia a fost ca un vecin a reclamat faptul ca in respectivul apartament locuiesc mai mult de doua persoane asa ca automat a trecut 4 persoane la intretinere . Ma intereseaza daca administratorul are baza legala pentru aceasta actiune .
As dori sa mentionez si faptul ca acel apartament este inchiriat fara forme legale la 2 domnisoare care ocazional mai primesc vizite din partea unor prieteni sau prietene