Bună seara! Problema mea consta in faptul ca acum 10 ani am ramas insarcinata, am nascut o fetita ,am intentat proces de recunoastere a paternitatii,am castigat procesul, dar pentru ca pana la finalizarea procesului(care a durat aproximativ 2 ani si 6 luni)eu m-am casatorit ,am renuntat la punerea in executare a hotararii judecatoresti.Intrebarea mea ar fi daca sotul meu poate fi trecut in certificatul fetitei prin adoptia ei.Sunt constienta ca nu o poate recunoaste la starea civila.Pentru a face asta avem nevoie de semnatura tatalui biologic desi nu este trecut in certificatul de nastere?
Am mai citit pe forum ca odata dispusa hotararea judecatoreasca cu schimbare de nume,autoritatile sunt anuntate si in acest fel schimband numele copilului dupa hotararea judecatoreasca chiar daca eu nu am facut acest lucru.Daca este adevarat cum pot verifica numele sub care apare inscris copilul meu la starea civila?
Tatal biologic poate reclama nerespectarea hotararii judecatoresti/?Si daca nu apare in certificat are vreun drept in ceea ce -l priveste pe copil? Va multumesc !
Multumesc pentru raspunsuri.Nu am fost martora la momentul in care a fost batuta
ci doar atunci cand agresorul s-a intors si a intrat cu forta in casa bunicii.Politia fusese chemata ,dar a ajuns cu intarziere de ...4 ore fiind probabil ocupati cu alt caz
. Au sosit abia dupa a nu stiu cata solicitare..si l-au prins pe agresor in curtea bunicii.Cat despre certificatul medico-legal - l-a scos
dar are doar 3 zile trecute.Acum agresorul este internat la psihiatrie desi nu a fost cunoscut ca o persoana cu probleme psihice .Precizez ca desi e in spital,continua sa o ameninte pe bunica prin telefon.
Am uitat sa spun ca ca tatal meu era cu noi atunci cand acest individ a fortat poarta si usa
.A reusit sa-i tina piept,ba chiar l-a lovit si l-a imobilizat pana in momentul in care a venit politia
.Plangere a facut bunica ,a semnat-o si a depus-o a politie.
Si sincer in momentul in care a intrat in curte, eu sunam la politie
,apoi tatal meu i-a opus rezistenta si am reusit sa o scot pe bunica din curte,ducand-o in casa unui vecin,care o scapase si mai devreme de la bataie
Multumesc inca o data
bună ziua,va rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.Săptămâna trecută bunica mea a fost batută pe drum cu picioarele,cu o bâtă ,ba chiar a fost ridicată și izbită de pământ.Mentionez că cel care a agresat-o are 36 de ani inaltime de circa 1,90 pe cand bunica are 81 ani si o greutate de circa 40 kg.A reusit sa scape,dar mai tarziu agresorul a intrat peste ea in casa fortand poarta si usa
reusint sa rupă zăvoarele.In timp ce o lovea ii adersa injurii si amenintari cu moarte.Specific faptul ca eu am fost martora la intrarea lui cu forta in casa bunicii .am depus plangere la politie dar pana acum nu am aflat niciun rezultat.Ce as putea sa fac mai departe?