avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare domiciliu vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare domiciliu vatamare corporala

bună ziua,va rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.Săptămâna trecută bunica mea a fost batută pe drum cu picioarele,cu o bâtă ,ba chiar a fost ridicată și izbită de pământ.Mentionez că cel care a agresat-o are 36 de ani inaltime de circa 1,90 pe cand bunica are 81 ani si o greutate de circa 40 kg.A reusit sa scape,dar mai tarziu agresorul a intrat peste ea in casa fortand poarta si usa
reusint sa rupă zăvoarele.In timp ce o lovea ii adersa injurii si amenintari cu moarte.Specific faptul ca eu am fost martora la intrarea lui cu forta in casa bunicii .am depus plangere la politie dar pana acum nu am aflat niciun rezultat.Ce as putea sa fac mai departe?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:46, 21 Decembrie 2010
In primul rand ar trebui sa scoateti certificat medico-legal.E imposibil ca din ce povestiti bunica dvs sa nu fi ramas cu urmele agresiunii.
Sigur, neaparat sa mearga la cabinetul de medicina legala in vederea obtinerii unui certificat medico-legal care sa ateste gravitatea leziunilor traumatice.
Totusi , cum de ati fost martora la fortarea usii bunicii si la amnintari, iar daca a fost asa de ce nu ati chemat politia? ati stat si ati asistat sau...
In orice caz, veti fi instiintata despre mersul cercetarilor.
Bunica dvs in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului se poate adresa cu plangere ,ea personal ,prin avocat sau notar,nu dvs in numele acesteia.
Dvs puteti depune plangere in nume propriu.
Cat mai repede trebuie sa mergeti la medicul legist care va emite un certificat medico-legal in concluziile caruia va indica numarul de zile de ingrijiri medicale necesar bunicii pentru refacere.
In functie de acest numar de zile,va fi stabilita incadrarea juridica a faptei
Multumesc pentru raspunsuri.Nu am fost martora la momentul in care a fost batuta
ci doar atunci cand agresorul s-a intors si a intrat cu forta in casa bunicii.Politia fusese chemata ,dar a ajuns cu intarziere de ...4 ore fiind probabil ocupati cu alt caz
. Au sosit abia dupa a nu stiu cata solicitare..si l-au prins pe agresor in curtea bunicii.Cat despre certificatul medico-legal - l-a scos
dar are doar 3 zile trecute.Acum agresorul este internat la psihiatrie desi nu a fost cunoscut ca o persoana cu probleme psihice .Precizez ca desi e in spital,continua sa o ameninte pe bunica prin telefon.
Am uitat sa spun ca ca tatal meu era cu noi atunci cand acest individ a fortat poarta si usa
.A reusit sa-i tina piept,ba chiar l-a lovit si l-a imobilizat pana in momentul in care a venit politia
.Plangere a facut bunica ,a semnat-o si a depus-o a politie.
Si sincer in momentul in care a intrat in curte, eu sunam la politie
,apoi tatal meu i-a opus rezistenta si am reusit sa o scot pe bunica din curte,ducand-o in casa unui vecin,care o scapase si mai devreme de la bataie
Multumesc inca o data
Bunica dvs sa faca o plangere si pentru amenintare.

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Am fost batut si nu am declarat la spital agresiunea 47sorin 47sorin in urma cu o saptamana am trecut pe langa masina unuia din cei care m-au lovit si fara sa am deaface vreodata cu ei au intrat peste mine in masina si au ... (vezi toată discuția)
Victima a unei agresiuni. ce trebuie sa fac? c.l.s. c.l.s. Buna ziua. Am o problema si vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac in aceasta situatie. Zilele trecute am avut un schimb de replici cu un vecin (fiecare dintre ... (vezi toată discuția)