Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost agresat fizic, de o persoana care se deplasa cu masina, oprind masina in fata mea, a coborat din masina cu o bata si a inceput sa ma loveasca fara motiv (am primit 2 lovituri in zona capului si 3 lovituri pe spate)! La foarte scurt timp dupa ce agresorul plecase echipajul de politie din localitate a trecut prin zona, am stat de vorba cu ei iar in acest timp a vazut masina agresorului venind spre noi! Au fost opriti de catre politie, in masina se aflau 4 persoane dintre care soferul era agent de politie intr-un oras din apropiere iar agresorul fiind fiul acestuia! Agresorul a recunoscut ca ma lovise si declarand "in seara aceasta in timp ce eram la discoteca am fost batut de cineva din localitatea *** si acum se duceam sa-l caut, l-am lovit crezand ca este cel care ma batut"! Eu neavand nici o treaba cu respectivul ci doar aflandu-ma pe drumul care duce spre aceeasi localitate cu presupusul agresor al acestuia! Am fost luam cu ambulanta si dus la spital si la cap am fost "cusut" in doua locuri, acum urmeaza sa-mi scot rezultatele radiografiei craniene si sa merg la medicul legist! As vrea sa stiu ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez, daca se poate si la ce categorie se incadreaza aceste fapte si care vor fi urmarile! Multumesc
trebuie sa depuneti plangere la parchet in termen de 2 luni de la data la care ati situt cine este faptuitorul. Sa depuneti acte medicale din care sa reiasa gravitatea agresiunii, nr.zile de ingrijiri medicale, precum si dovezi prin care sa va sustineti plangerea impotriva agresorului. Puteti sa va constituiti parte civila in cadrul procesului penal in vederea obtineri iunor daune materiale si morale.
Agresorul n u poate scapa nepedepsit, indiferent fiul cui este, iar faptul ca v-a confundat ( ceea ce invoca el este asa numita error in personam) , nu il va exonera de raspundere.
Mergeti cat mai urgent la serviciul Medico-legal al judetului ,avand si actele medicale emanate de la unitatea medicala care v-a ingrijit pentru a vi se eleibara un certificat medico-legal care sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesare pentru refacerea dvs.
Daca veti fi nedreptati prin actul emis de medicul legist local,aveti posibilitatea sa contestati concluziile acestuia la Comsia Superioara de Avizare ale INML Mina Minovici.
In functie de aceste concluzii-asupra numarului de zile de ingrijiri medicale-se va stabili si incadrarea juridica a faptei
In termen de 2 luni de la cunoasterea agresorilor,formulati plangere penala pentru lovire si alte agresiuni la politia sau la Parchetul competente teritorial.
Aveti nevoie de certificat medico-legal , de martori.
In functie de numarul de ingrijiri medicale vi se va da si incadrarea juridica.
Faceti plangere penala impotriva faptuitorilor, in termen de maxim 2 luni de la data cand ati stiut cine este faptuitorul.
Multumesc pentru raspunsuri si trebuie sa mai adaug ca agresorul si inclusiv soferul (agentul de politie) erau sub influenta alcoolului si ca astazi am fost sunat de respectivii si amenintat! Pe agresor il cunosc si este minor are 16 sau 17 ani, in cazul acesta ce masuri se vor lua?
Si eu port ochelari, iar dupa cele intamplate au fost sparti, voi putea recupera banii pt a cumpara altii (fiind vorba de niste ochelari destul de scumpi)? multumesc
Persoana batuta
flodin47
Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a ... (vezi toată discuția)