avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana batuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana batuta

Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a transferat la o alta sectie a spitalului (neurologie) avand probleme mai vechi care depind de aceasta sectie.Intrebarea noastra este ce pateste persoana care la batut .Multumim
In functie de numar de ingrijiri medicale va fi acuzat de infractiunea de vatamare coporpola sau vatamare corporala grava, victima avand dreptul la a solicita despagubiri civile.
In primul rand persoana agresta va trebui sa formuleze plangere penala la politie in termen de 2 luni de la data la care persoana a cunoscut cine este agresorul. De asemenea persoana agresata va trebui sa-si scoata un certificat medico-legal in care sunt mentionate zilele de ingrijire medicala, intrucat in functie de numarul acestora se va face incadrarea juridica a faptei
Dacă victima va depune plângere penală şi va putea dovedi cine este făptuitorul, precum şi faptul că persoana indicată ca fiind făptuitorul este cea care i-a provocat acele lovituri , şi se va putea stabilili legătura de cauzalitate, între faptă şi rezultatul produs, în funcţie de încadrarea juridică ce va fi făcută de organele de urmărire penală, făptuitorul poate fi urmărit penal, trimis în judecată şi i se poate aplica o pedeapsă.
Dacă încadrarea juridică a faptei va fi una mai uşoară , de pildă , loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală, părţile se vor putea împăca sau victima îşi va putea retrage plângerea, dacă ajunge la o înţelegere cu făptuitorul.
Dacă însă se va stabili ca încadrare juridică infracţiunea de vătămare corporală gravă , şi va exista un nr . de îngrijiri medicale , acordate de medicul legist prin certificat medico legal , de peste 60 de zile, nu va putea fi retrasă plângerea şi fapta va fi cercetată în continuare, acţiunea penală putând fi pusă în mişcare şi din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Intra la inchisoare? ionicahod05 ionicahod05 buna! am o intrebare la care as vrea un raspuns rapid.. fratele meu sa batut cu un baiat acum ceva timp .. acel baiat sia retras plangerea dar dosarul a ajuns ... (vezi toată discuția)
Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)