avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate carmen61

Activitate carmen61

In primul rand va multumesc pt raspuns,doamna Romascanu,dar totusi o nelamurire am din intreg patrimoniul fratelui meu,sotia are deja 1/2+1/8?adica din bunurile proprii si cele comune?si copilul ia doar 3/8?V-am spus deja ca fratele meu are acest copil dintr-o casatorie anterioara,iar el a trait cu aceasta femeie vreo 5 ani in concubinaj si doar de un an sunt casatoriti legal.eu credeam ca din ce au lasat parintii mei va avea drept doar copilul si ea doar la casa ce a construit-o impreuna cu fratele meu.am incercat sa va sun doamna dar aveti mai mereu telefonul inchis.multumesc
bun,dar casa aceasta in care eu si copilul suntem mostenitori de drept este cumparata de acum 50 ani de catre parintii mei,iar ei au decedat mama in decembrie face 1 an,tata in mai si fratele in iulie.pe timpul cand fratele meu si sotia acestuia au fost impreuna in aceasta curte si-au construit o casuta cu 2 camere,care nici in ziua de astazi nu are o autorizatie si in cadastrul casei este mentionata ca magazie.acum va rog daca este cineva sa ma lamureasca ea din ce parte isi ia cota?din tot,inclusiv din casa parintilor mei sau doar din casa ce au construit-o impreuna?baiatul nu a avut nici o legatura cu barul acela care era deschis de fratele meu pe numele lui cu functia de administrator,o intreprindere individuala,iar sotia acestuia cu rolul de safa de unitate.acum in urma gestionarii barului de catre sotie s-a facut un inventar cu o paguba de peste 100milioane,din care am inteles ca si baiatul va participa.a luat si 40mil.din gestiune pt inmormantare,asta pt ca baiatul era plecat in strainatate la momentul respectiv si a sosit cu o zi inaintea inmormantarii tatalui sau.dansa deja cheltuise acei bani fara a se sfatui cu cineva.apoi fara stirea copilului a facut un inventar cu 2 fete care erau angajate si au pus sigilii.dupa aceasta si copilul a chemat-o prin notariat sa-si ia sarcina inventarierii si sa pastreze toate bunurile asa cum se cuvine si s-a facut inventar cu contabil si cu martori din fiecare parte.eu asta intreb totusi care-i este cota ei,din care bunuri?din bunurile comune sau si din bunurile proprii?si care este modalitatea pe care trebuie sa o adaptam ca sa-i putem face evacuarea din spatiul acela care se afla in casa parintilor mei,si ocupa 2 camere ,iar nu din casuta ce a facut-o ea cu fratele meu?precizez ca actul de comodat era facut intre tatal meu si fratele meu.multumesc
din suprafata 467 mp pe care sunt construite 6 camere,din care 2 au fost cedate cu act de comodat de proprietar (tatal meu)care este decedat,fratelui meu care de asemenea a decedat ramanand sotia si copilul din casatoria anterioara a fratelui.toata suprafata este cu titlu de proprietateal tatalui meu.Sotia fratelui decedat este casatorita legal de 1 an de zile cu fratele meu.Fratele meu avea o societate individuala in care sotia a avut functia de sef de unitate.Intreprinderea a functionat cu activitate de bar in 2 camere date spre folosinta cu acel act de comodat.Acum intrebarea mea este daca eu si copilul fratelui decedat putem beneficia de cele 2 camere in care s-au facut si imbunatatiri si daca pana la dezbaterea succesiunii noi doi putem inchiria acest spatiu.Precizez faptul ca absolut totul a fost construit de tatal meu si intre mine si fratele meu dupa moartea parintilor noi nu am facut succesiune si asta pt ca nu ne asteptam ca in 7 luni sa avem 3 morti mama,tata si fratele meu.noi 2 suntem singurii descendenti si nu stim deocamdata cota sotiei.va rugam daca ne puteti ajuta cu niste sfaturi sau ce ar trebui facut in asa mod incat sa nu incalcam legea.multumim