avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate ninel2

Activitate ninel2

Răspuns la discuția distrugere dosar succesiune
Din cate stiu eu, dosarele succesorale, precum si anumite tipuri de acte (cu exceptia celor de dispozitie, precum vanzari, ipoteci etc.), sunt supuse casarii (topirii) dupa un anumit interval (in ani, stabilit prin normele de arhivistica pentru notariate). Oricum, din dosare raman anumite documente mai importante (precum Incheierea finala, Certificatul de mostenitor/legatar/calitate), care se pastreaza permanent, in mape speciale.
Salutare tuturor!

Pe langa regulile generale instituite prin Codul civil, fiecare unitate administrativ-teritoriala are prerogativele de a stabili anumite reguli de urbanism particulare (acest lucru este determinat de faptul ca nu oricarui oras/localitate ii pot fi instituite aceleasi reguli - unul poate fi un oras istoric, precum Sibiul, iar altul - o mica localitate rurala).

Ceea ce este mai greu insa este de a gasi regulile fiecarei zone / localitati. De exemplu, pentru sectorul 2 Bucuresti, eu am gasit regulile la adresa:
[ link extern ]

Pentru alte localitati, va urez succes in cautari! (daca nu gasiti nimic pe net, trebuie sa cereti regulile la Primaria respectivei localitati - ar trebui sa fie documente publice).

Mult succes!