avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiupopovici

Activitate laurentiupopovici

Răspuns la discuția Carnet de munca si fisa fiscala
Multumesc, dar e o problema: sediul fostului angajator nu este in Bucuresti, ci tocmai la Timisoara. Firma care asigura serviciile de resurse umane si contabilitate (activitati externalizate) a ales sa nu mai raspunda la telefon sau sa taraganeze totul.
Incerc sa aflu daca pot forta putin lucrurile, sa imi recuperez ceea ce am de recuperat de la ei. Vreau sa le fac o notificare scrisa si sa fac uz de prevederile legale (articole ale actelor normative, daca exista specificat clar acolo termenul d etimp in are trebuie sa imi returneze FF si carnetul de munca, sa nu le astept 5 ani), poate asa se rezolva. Trebuie sa ii oblige legile tarii sa respecte niste termene de timp, nu?
Multumesc,
Buna ziua,

care sunt obligatiile angajatorului, conform prevederilor legale in vigoare, in legatura cu predarea carnetului de munca si fisei fiscale catre angajat, la incetarea contractului de munca?
Contractul de munca s-a derulat in perioada dec 2009-1 nov 2010 si nu am primit nici pana acum carnetul de munca si fisa fiscala.
Exista un termen de timp stipulat in prevederile legale in care angajatorul este obligat sa inmaneze aceste documente angajatului?
Replica de aur este: "carnetul de munca e la ITM, la scanat".
Ce pot face in aceasta situatie?
Cum ii pot forta sa imi dea toate documentele (carnet de munca, fisa fiscala/2009, fisa fiscala/2010)?
Multumesc.
Multumesc, am citit paragraful din lege. Va mai rog sa-mispuneti daca la acesti bani nu se mai platesc CAS, somaj, sanatate, etc. Inca o data va dau paragraful din decizie: Firma X va achita d-lui Y suma de 10000 lei pana la data de..., reprezentand compensatie pentru aplicarea clauzei de neconcurenta., asa cum partile hotarasc de comun acord prin prezenta decizie. Parerea mea era ca trebuia sa primesc toti banii ...
Am semnat cu angajatorul clauza de neconcurenta in valoare de 10000 lei din care am primit 5450 lei in cont. In actul aditional nu se mentioneaza faptul ca suma e bruta sau neta. Textul suna asa: Firma X va achita d-lui Y suma de 10000 lei pana la data de..., reprezentand compensatie pentru aplicarea clauzei de neconcurenta., asa cum partile hotarasc de comun acord prin prezenta decizie.
Eu am crezut ca primesc aceasta suma, dar cei de la firma spun ca restul de bani reprezinta impozit. In actul aditional nu sementioneaza nimic de impozitare. Nu ar trebui sa primesc si estul de bani cum m-am inteles cu cei de la firma?? Ma simt inselat, stiind ca am primit jumatate din ceea ce mi-au promis.
Rog raspuns.