Astazi am primit o scrisoare oficiala de la politie in care imi comunica ca am incalcat prevederile art. 196 cod penal si incepand cu data de 08.10.2014 nu mai am dreptul sa conduc autovehicule pe drumurile publice. Ce sanse am?
Am avut un accident rutier in care eu am iesit de pe un drum secundar pe un drum principal,virand la stanga, am vazut tirul care venea din dreapta care avea o distanta destul de mare, am intrat pe drumul principal m-am incadrat pe banda si la aproximativ 300 de metri de intersectie acesta m-a acrosat in spate asvarlindu-ma pe camp. Politia m-a gasit pe mine vinovat pentru neacordare de prioritate dar totusi eu m-am incadrat pe banda din stanga (fiind drum cu doua benzi pe sens) si aveam o distanta fata de intersectie cand am fost acrosat.
Sunt vinovat?
In primul rand nu se numeste padurar ci paznic de vanatoare, ne-am dus la el pt k fondul lui de vanatoare este in zona impadurita, iar fondul nostru de vanatoare este la campie si difera toatal fauna de la campie cu cea de la deal intr-o zona impadurita. Martori sunt care ne-au vazut pe drum si la dus si la intors si ca am fost la respectivul paznic. Problema este acum cu alicele(postelor) celor doi pt ca erau facute de ei, si intra la munitie artizanala, ei declarand ca stiu de existenta alicelor aflate asupra lor dar eu habar nu am avut ca ei au avuta asa ceva asupra lor. Si declaratiile celor doi precum ca ei nu au stiut ca eu sunt suspendat de la A.J.V.P.S. si precum ca eu le-am propus sa mergem la respectivul paznic de vanatoare, afirmatie total neadevarata pt ca au mai fost si alte persoane de fata cand le-am spus ca eu sunt suspendat si ei mi-au propus sa merg ca gonaci(prersoana care goneste vanatul). Respectivii,martorii, au spus ca vor depune marturie organelor de cercetare penala precum ca este neadevarat ce au declarat ei.
Conform statutului A.G.V.P.S.R. (Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania) nu ai dreptul sa te duci sa vanezi in alt fond sau grupa de vanatoare daca nu ai invitatia unui vanator din acel grup si fond de vanatoare.
Nu am nimic de ascuns exact cum am afirmat asa a fost. Probe precum ca noi am fi fost la braconaj nu au cum sa aiba pt k nu am fost si nici de intentie de braconaj. Problema este cu alicele ( postele) lor, care eu nu stiam k eu au asa ceva la ei. Poate le foloseau la vanatoare (organizata ).
Da. Pentru ca au fost si 2 persoane de fata cand ei mi-au propus sa mergem la vanatoare si ca le-am spus ca sunt suspendat de la A.J.V.P.S.
In ceea ce priveste suspendarea de la A.J.P.V.S. am fost pe nedrept suspendat, dar mi-am dovedit nevinovatia si urmeaza o sedinta in care sa-mi retraga suspendarea.
Pai in ziua respectiva era zi de vanatoare si a doua zi, ne-am dus sa luam legatura cu paznicul de vanatoare din fondul respectiv se poate proba prin declaratia sotiei acestuia care era acasa si poate confirma ca am fost la el. Cand ne-a oprit echipajul de politie eram pe drum public.