avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Am avut un accident rutier in care eu am iesit de pe un drum secundar pe un drum principal,virand la stanga, am vazut tirul care venea din dreapta care avea o distanta destul de mare, am intrat pe drumul principal m-am incadrat pe banda si la aproximativ 300 de metri de intersectie acesta m-a acrosat in spate asvarlindu-ma pe camp. Politia m-a gasit pe mine vinovat pentru neacordare de prioritate dar totusi eu m-am incadrat pe banda din stanga (fiind drum cu doua benzi pe sens) si aveam o distanta fata de intersectie cand am fost acrosat.
Sunt vinovat?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:14, 30 Septembrie 2014
Greu de spus la acest moment. La prima vedere, asa s-ar putea deduce. Ptr o incadrare corecta, ar trebui dispusa o expertiza de specialitate care sa stabileasca dinamica producerii accidentului, cu ce viteza a circulat fiecare din vehiculele implicate in accident, ce reguli au fost incalcate si de catre cine, etc, ptr ca spuneti ca deja v-ati incadrat pe banda de deplasare, ba chiar ati parcurs o distanta.
In legislatia rutiera si cea cea care reglementeaza regimul juridic al drumurilor nu exista notiunile de ,,drum principal si drum secundar''.
Exista in schimb notiunile de drum cu prioritate si drum fara prioritate. Prioritate stabilita prin semne de circulatie.
Cand nu exista semne se aplica regula prioritatii de dreapta.
In orice caz daca drumul pe care ati intrat are doua benzi,aveti obligatia sa va incadrati pe prima banda,adica banda de langa acostament.
Va place sau nu politia are dreptate
Totusi am parcurs o distanta si soferul de la tir era peste orele de condus
.
Astazi am primit o scrisoare oficiala de la politie in care imi comunica ca am incalcat prevederile art. 196 cod penal si incepand cu data de 08.10.2014 nu mai am dreptul sa conduc autovehicule pe drumurile publice. Ce sanse am?
Puteti contesta actul sanctionator in instanta, insa, asa cum vi s-a mai s[pus in mesajele anterioare, sansele de castig sunt putine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident usor Razvan006 Razvan006 Buna ziua As avea nevoie de o parere de specialist cu privire la vinovatul intr-un accident usor in care am fost implicat. Eram incadrat pe banda de stanga ... (vezi toată discuția)
Bulevardul ghencea ChristianAndreea ChristianAndreea Daca o patre a carosabilului are 5 m latime pe un sens , se poate considera o banda sau doua .? Mentionez ca nu este marcata, decat axa drumului care ... (vezi toată discuția)